Swk Indebuurt 600 Sport

Sport

Sport en spel voor elk kind toegankelijk maken

Van sporten en bewegen wordt elk kind beter. Sporten draagt bij aan verbinding, de sociaal-emotionele ontwikkeling en een gezonde leefstijl. En die gezonde instelling helpt dan weer de ontwikkeling op school en van de buurt.

Direct naar

Kun je deze content niet goed zien? Dan heb je waarschijnlijk voor een aantal cookies geen toestemming gegeven. Accepteer de marketingcookies om de content wel te kunnen zien. 

Akkoord

We bundelen onze sportactiviteiten tot een sterker aanbod. We werken daarbij samen met collega's en partners in de buurt. Sport en spel moeten voor elk kind toegankelijk zijn. Daarom gaan we op zoek naar nieuwe locaties en medewerkers. Zodat zij jongeren en hun ouders aanmoedigen om sportactiviteiten te organiseren. We brengen dus kinderen, bewoners én organisaties samen in beweging.

De beweegbox als extra beweegmoment
op de opvang

Samen met sportambassadeurs vanuit de proeftuinbuurt Sport heeft gro-up de beweegboxen ontwikkeld. Zeven kinderopvanglocaties en één naschoolse behandelgroep hebben zo'n beweegbox ontvangen. Met daarin 100 beweegactiviteiten om samen te doen. Dit zetten pedagogisch medewerkers in als extra beweegmoment op de dag. Er zijn positieve reacties ontvangen op de pilot en er wordt gekeken of het aantal locaties waar de beweegbox staat kan worden uitgebreid.

Sportbus brengt ruim 330 kinderen in beweging

In de zomervakantie van 2022 kwamen 333 kinderen/jongeren in beweging. Met dank aan proeftuinbuurt Sport. Zij lieten een Sportbus door de Krimpenerwaard rijden. Vol met sport- en spelmatriaal. En dat werd goed ontvangen. Dat is eens wat anders: rondrennende kinderen om je heen. Samen sporten geeft plezier. Iedereen was enthousiast! Verschillende BSO-locaties vragen zelfs wanneer de Sportbus weer gaat rijden. De proeftuin is blij met de ontvangen feedback. De 2.0 Sportbus rijdt dit jaar!