Sportbus Knip

Met Sportbus komen jongeren in beweging

Vanaf 8 juni start gro-up met iets nieuws: de sportbus. Hiermee rijden jongerenwerkers door de gemeente Krimpenerwaard. De bus zit vol met sport- en spelmaterialen, waarmee kinderen en jongeren worden uitgenodigd om te sporten en te bewegen.

Lasergamen en pijl-en-boogschieten

Met de bus wil gro-up alle kinderen en jongeren in de wijk gratis kennis laten maken met allerlei sporten. Ook de minder voor de hand liggende. “Voetballen is altijd leuk, maar we gaan juist ook lasergamen, pijl-en-boogschieten en fietsen op een circusfiets”, aldus jongerenwerker Remon Freeke. “We nodigen de jongeren in de Krimpenerwaard uit om met ons mee te bewegen en zo misschien wel een verborgen talent te ontdekken. Samen sporten en bewegen geeft plezier en zorgt ook voor verbinding.”

Proeftuin

Dit sportieve initiatief is een zogenoemd proeftuinbuurtproject. gro-up heeft tien buurten waarin het experimenten doet die de buurt moeten laten opbloeien. Als de sportbus in de Krimpenerwaard een succes blijkt, wordt gekeken of zoiets vergelijkbaars ook op andere plekken van toegevoegde waarde is. Slaat het niet aan, dan gaat gro-up op zoek naar andere manieren om kinderen en jongeren meer te laten bewegen.

Agenda Sportbus

De bus rijdt op maandagen, woensdagen en donderdagen. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.