Sportbus Knip

Met Sportbus komen jongeren in beweging

Een bus vol met sport- en spelmaterialen.

Zomer 2022 reed er iets nieuws rond in de gemeente Krimpenerwaard: de sportbus. Jongerenwerkers van gro-up reden deze bus vol met sport- en spelmaterialen. Waarmee kinderen en jongeren worden uitgenodigd om te sporten en te bewegen.

Lasergamen en pijl-en-boogschieten

Met de bus wilde gro-up alle kinderen en jongeren in de wijk gratis kennis laten maken met allerlei sporten. Ook de minder voor de hand liggende. “Voetballen is altijd leuk, maar we gaan juist ook lasergamen, pijl-en-boogschieten en fietsen op een circusfiets”, aldus jongerenwerker Remon Freeke. “We nodigden de jongeren in de Krimpenerwaard uit om met ons mee te bewegen en zo misschien wel een verborgen talent te ontdekken. Samen sporten en bewegen geeft plezier en zorgt ook voor verbinding.”

Jongerewerker Begeidt Kind Met Pijl En Boogschieten Knip

Proeftuin

Dit sportieve initiatief was een zogenoemd proeftuinbuurtproject. gro-up heeft tien buurten waarin het experimenten doet die de buurt moeten laten opbloeien. Vanwege het succes van de sportbus in de Krimpenerwaard, wordt gekeken of zoiets vergelijkbaars ook op andere plekken van toegevoegde waarde is. Ook kijken we naar andere manieren om kinderen en jongeren te laten sporten en bewegen.