Onderwijs

Basisschool Van Brienenoordschool - Percevalweg

Introductie

Op onze prachtige school in de Rotterdamse wijk Oud-IJsselmonde proberen we kinderen uit te dagen en leren leuk te maken door ruimte te bieden aan de ontwikkeling van elk kind. De Van Brienenoordschool heeft twee locaties op loopafstand van elkaar. De bezoekersingang ligt aan de Koninginneweg. De kinderen gaan de school naar binnen via het schoolplein, dat op de hoek bij de Percevalweg ligt.

Integraal kindcentrum

De Van Brienenoordschool is op weg een integraal kindcentrum (IKC) te worden. Ook peuteropvang Jade, Maansteen en buitenschoolse opvang (BSO) Topaas van gro-up vind je op deze locatie. Zo gaan kinderen van jongs af aan naar dezelfde plek en zien ze dezelfde gezichten. Dat zorgt voor rust en vertrouwen.

Missie en pijlers

Wij hebben een duidelijke missie: ‘Wij bieden met elkaar de mogelijkheid de talenten en interesses van het kind te ontdekken en te gebruiken. Wij stimuleren en vullen dit aan binnen een rijk en gevarieerd aanbod.’

Ook werken wij vanuit een paar belangrijke pijlers: 'plezier', 'spelend, onderzoekend en bewegend leren', 'coöperatief leren', 'leerdoelen stellen en leren reflecteren' en 'leren in projecten’. Benieuwd wat wij hier precies mee bedoelen?

Een stap verder

We willen dat alle kinderen op onze school zich zo breed mogelijk ontwikkelen, dus we gaan een stap verder dan de kernvakken die je op elke school tegenkomt. Uiteindelijk willen we een volwaardig integraal kindcentrum (IKC) worden waar ieder kind opbloeit.

Dat doen we bijvoorbeeld al met onze Dagprogrammering, waarin we elke week extra activiteitenuren inzetten voor verdieping op de belangrijke gebieden rekenen, taal en lezen of voor extra lessen in kunst en cultuur, bewegen en sport en wetenschap en techniek. Daarnaast organiseren we vaak uitstapjes naar de kinderboerderij (met jongere kinderen) of bedrijven (met oudere kinderen). Ook krijgen alle kinderen op school, zelfs de kleinsten, Engelse les.

"Met onze lessen halen we de wereld de klas in. Maar we nemen ook de kinderen mee de wereld in"

Extra uitdaging

Sommige kinderen vliegen een stuk makkelijker door de lesstof dan hun klasgenoten. Voor hen is er het Lab, de plusklas, verzorgd door Jacqueline Philippen. Hier worden makkelijk lerende kinderen uitgedaagd met extra lesstof en bijzondere projecten. Op donderdagochtend doen we dat met kinderen uit de groepen 7 en 8, op donderdagmiddag met de kinderen uit de groepen 4, 5 en 6.

Oog hebben voor de ander

Oud-IJsselmonde is een wijk vol culturen en achtergronden. Wij omarmen dat en willen dat onze school een soort mini-maatschappij is: de wereld in het klein met allemaal wereldburgers. Kinderen leren hier oog te hebben voor de ander. Voor hoe de ander denkt en doet. Zo stomen we ze klaar voor de wereld van morgen, waarin mensen met de meest uiteenlopende achtergronden samen aan een mooie wereld werken.

"De mooie diversiteit zit in kleine dingen. Je ziet het al in wat er in de lunchtrommel zit!"

Gebundelde krachten

Wij proberen als school zo goed mogelijk samen te werken met alle andere plekken, verenigingen en organisaties waar een kind mee in aanraking komt. Ook hebben we een paar vaste samenwerkingsverbanden. Natuurlijk met kinderopvang, jeugdhulp en buurtwerk van gro-up. Maar daarnaast met verschillende organisaties die een vaste plek hebben binnen de school, zoals logopedie, schoolmaatschappelijk werk, de openbare bibliotheek en de Feyenoord Foundation.

Meer informatie

Aanmelden

Denk je erover na om je kind in te schrijven op de Van Brienenoordschool? Leuk! We leggen je even uit welke stappen we samen zetten totdat de inschrijving compleet is.

Aanvullend aanbod

We voelen ons verantwoordelijk voor ieder kind op onze school, en die verantwoordelijkheid reikt verder dan het klaslokaal en de uren tussen de eerste en laatste schoolbel. We werken daarom intensief samen met mensen en organisaties binnen ons schoolgebouw om verschillende extra diensten aan te bieden.

Medezeggenschap

Dag in dag uit doen we er alles aan om ieder kind op onze school het best mogelijke onderwijs te bieden. Maar we doen het niet alleen. Ook ouders spelen op meerdere manieren een grote rol binnen onze organisatie.

ANBI-status

Draag je de Van Brienenoordschool een warm hart toe en wil je daarom een gift doen? Dat stellen we ontzettend op prijs.

Vakanties & Studiedagen

Vakanties

Herfstvakantie: 22 oktober t/m 30 oktober 2022

Kerstvakantie: 24 december 2022 t/m 8 januari 2023

Voorjaarsvakantie: 25 februari t/m 5 maart 2023

Goede Vrijdag: 7 april 2023

Tweede Paasdag:10 april 2023

Meivakantie: 22 april - 7 mei 2023

Koningsdag: 27 april 2023

Hemelvaart: 18 mei 2023 & 19 mei 2023

Tweede Pinksterdag: 29 mei 2023

Zomervakantie: 8 juli t/m 20 augustus 2023

Studiedagen 2022/2023

Vrijdag 21 oktober 2022

Vrijdag 17 februari 2023

Dinsdag 11 april 2023

Dinsdag 30 mei 2023

Vrijdag 16 juni 2023

Lesdagen tot 12 uur

(leerlingen zijn ’s middags vrij)

Vrijdag 23 december 2022

Vrijdag 7 juli 2023

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:25 - 14:25
Dinsdag
08:25 - 14:25
Woensdag
08:25 - 13:55
Donderdag
08:25 - 14:25
Vrijdag
08:25 - 14:25
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Deze locatie

010 482 66 93 e-mail deze locatie

Voor vragen over onze school

Adres

Percevalweg 4
3077 NK Rotterdam
IJsselmonde