Kinderopvang

Buitenschoolse opvang De Kleine Reus

BSO De Kleine Reus in Rotterdam Prinsenland

Introductie

Welkom bij antroposofische BSO De Kleine Reus. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn, zich kunnen ontwikkelen en lekker kunnen spelen. We zorgen dus ook voor voldoende rust en een herkenbaar ritme.

Na schooltijd spelen bij BSO De Kleine Reus

De ontwikkeling van jonge kinderen gaat spelenderwijs. Bij BSO De Kleine Reus is uw kind dus vooral lekker aan het spelen. We besteden in de spellen en activiteiten aandacht aan de verschillende seizoenen. En we vieren de antroposofische jaarfeesten zoals Sinterklaas, Kerstmis, Sint Jan en Sint Maarten met elkaar.

Natuurlijke materialen voor zintuigelijke ontwikkeling

In de antroposofische visie van BSO De Kleine Reus zijn jonge kinderen nog één met hun omgeving. De zintuigelijke ontwikkeling is in de eerste fase van hun leven van groot belang. Daarom werken wij met natuurlijke materialen zoals wol, stof en hout. Ook gaan we iedere dag naar buiten en eten we biologisch.

Groepsdynamiek voor sociale ontwikkeling

Een kind leert zichzelf kennen in een sociale groep. Veel activiteiten bij BSO De Kleine Reus bedenken we daarom samen. Er ontstaan vaak grappige en leerzame momenten. Wat moet je doen als je samen gaat koken? De één lust alleen macaroni, de ander lust alleen pasta en weer een ander lust alleen spaghetti. Van een discussie tussen kinderen onderling werken we toe naar een groepsgevoel. Hoe overtuig je de pedagogisch medewerker ervan dat spaghetti toch écht niet hetzelfde smaakt als macaroni? Echt niet?

Veel contact met de ouders

Met het systeem KIJK! volgen we de ontwikkeling van ieder kind. Een paar keer per jaar nodigen we u uit voor een gesprek hierover. Samen nemen we de bijzonderheden door. En natuurlijk praat de pedagogisch medewerker u iedere dag even bij als u uw kind komt ophalen.

Ook in de vakantie naar BSO De Kleine Reus

Heeft u opvang nodig in de vakantie? De dagen bij ons zijn dan extra bijzonder. We werken met een programma waarin een thema centraal staat. De middeleeuwen, ontdekkingsreizen, tijdmachine, schurken en helden. De vakantiedagen vliegen zo voorbij!

Kleine opvang, veel aandacht

Op BSO De Kleine Reus hebben we een kleine opvang voor kinderen van 4 tot 7,5 jaar. Zo krijgt ieder kind de juiste en veel aandacht. Vanaf 7,5 jaar kan uw kind automatisch doorstromen naar BSO Zjaak. Daar wachten allemaal nieuwe ontdekkingen op uw kind.

Kom eens langs. U bent met uw kind van harte welkom!

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 433044317

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
12:30 - 18:30
Dinsdag
12:30 - 18:30
Woensdag
Gesloten
Donderdag
12:30 - 18:30
Vrijdag
12:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 447 03 63

Adres

Nancy Zeelenbergsingel 825
3065 JJ Rotterdam
Prinsenland
  • Avatar

    Sarah van Maanen

    Locatiemanager