Kinderopvang

Buitenschoolse opvang Het Papegaaiennest

BSO Het Papegaaiennest in Reeuwijk

Introductie

Fit &, Fun

BSO het Papegaaiennest is ‘the place to be’ voor uw ondernemende zoon of dochter! Dagelijks kan uw kind met ons Fit &, Fun-programma kiezen uit ons enorme aanbod van workshops. Sport &, spel, culinair, wetenschap &, techniek, dans, muziek &, drama, natuur of creatief. Uw kind kan zelf kiezen welke workshop het per dag wil doen. In een cyclus van 6 tot 8 weken (van vakantie tot vakantie) bieden wij dagelijks activiteiten aan met een specifiek thema en gericht op de verschillende leeftijdscategorieën. Of uw kind 4 is of 12, er is altijd een passende activiteit. De workshops kunnen op de BSO zijn, maar ook op het schoolplein, in de Moerweide of in het Reeuwijkse Hout.

Iedere vakantie een cool thema

Ook in de vakanties zijn er kook-, sport- en spelactiviteiten bij BSO het Papegaaiennest. De activiteiten zijn verbonden aan een spannend verhaal met iedere vakantie weer een ander thema. Leven als een beroemdheid. Licht en donker. Techniek. Het verhaal loopt als een rode draad door de vakanties. Onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers wordt er van alles georganiseerd. Van speurtochten tot suppen. Laat uw kind het zelf beleven!

Natuurlijk buiten spelen

Zon, wind of regen? Ons maakt het niet uit Op de BSO spelen de kinderen iedere dag buiten. Een BSO-groep speelt buiten in de natuurtuin, grenzend aan hun lokaal. De kinderen van de andere BSO-groepen spelen buiten op het schoolplein en in de grote speeltuin ‘De Moerweide’.

Gezonde BSO

Kinderen die dagelijks binnenkomen met een glimlach … geweldig om te zien. Maar naast veel lol, vinden we het belangrijk om kinderen gezond op te laten groeien. We volgen daarom een voedingsbeleid waarin we rekening houden met minder suiker, minder zout, minder onverzadigde vetten en meer groente en fruit. We zijn er dan ook trots op dat onze locatie is gekwalificeerd met het OKÉ vignet van Stichting Kind en Voeding. Daarnaast bieden we de mogelijkheid van warme maaltijden aan. Kinderen krijgen dan aan het eind van de middag een warme maaltijd die gezellig met een groep wordt gegeten.

Samenwerking

Samen met kinderdagverblijf en peuteropvang het Papegaaiennest vormen wij een kindercentrum. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind. Het Papegaaiennest is gevestigd in hetzelfde gebouw als basisscholen De Regenboog en De Venen. Doordat we in hetzelfde pand zitten, zijn de kinderen snel op de BSO en is er extra veel tijd voor leuke dingen. Ook maakt het de overdracht tussen pedagogisch medewerker, leerkracht en ouder makkelijker. De bibliotheek zit ook onder hetzelfde dak. Verderop in Reeuwijk-Brug zit de Reehorst, een centrum voor senioren. Hier gaan we regelmatig met de kinderen op visite om samen met de ouderen leuke activiteiten te doen. In de zomer gaan we met de oudste kinderen graag naar zwembad De Fuut. Ook vlakbij onze locatie.

Per 31 juli 2022 biedt gro-up op deze locatie geen kinderopvang meer aan. Wil je per 1 augustus 2022 opvang afnemen op dit adres? Dan kan je terecht bij Quadrant Kindercentra.

Meer informatie

EUR 8,03

bruto per uur*

*Dit is een geschat tarief gebaseerd op het gemiddelde van deze locatie.

LRK 192178003

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
14:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
14:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
079 346 11 80

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

0182 89 51 80

Adres

Meentweide 2A
2811 JG Reeuwijk

Dit is ons team

Heb je een van ons nodig? Bel of app!

  • Avatar

    Sylvia Harreveld

    Locatiemanager