Kinderopvang

Buitenschoolse opvang Zandkasteel

BSO Het Zandkasteel in Vleuten

Introductie

Talent ontdekken

Houdt uw kind van sporten, dansen, schilderen of muziek maken? Gedurende het gehele jaar kan uw kind meedoen aan het afwisselende Fit & Fun-activiteitenprogramma van BSO het Zandkasteel, voorheen BSO Atlantis, en zo ontdekken wat hij of zij leuk vindt. Misschien ontdekt uw kind wel een onverwacht talent bij zichzelf! Samen met KIDSclub het Zandkasteel, kinderdagverblijf het Zandkasteel en peuteropvang het Zandkasteel vormen wij kindercentrum het Zandkasteel. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.

Iedere vakantie een cool thema

Ook in de vakanties zijn er kook-, sport- en spelactiviteiten bij BSO het Zandkasteel. De activiteiten zijn verbonden aan een spannend verhaal met iedere vakantie weer een ander thema. Leven als een beroemdheid. Techniek. Het verhaal loopt als een rode draad door de vakanties. Onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers bezoeken de kinderen musea of maken andere bijzondere uitstapjes. Of gaan ze mee boodschappen doen op de markt. Laat uw kind het zelf beleven!

Verschillende leeftijdsgroepen

Op BSO het Zandkasteel hebben we verschillende leeftijdsgroepen. Op de begane grond zijn de ruimtes ingericht voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Kinderen van 8 jaar en ouder hebben op de eerste etage een eigen ruimte. Zo kunnen we de activiteiten aanpassen aan de wens en leeftijd van de kinderen. Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar hebben wij KIDSclub het Zandkasteel. Bij de groep de Zeeduivels ligt de focus op meer zelfstandigheid en is er ruimte voor nog meer uitdaging.

Vreedzaam

Bij BSO het Zandkasteel werken we volgens het principe van de Vreedzame Wijk. Kinderen krijgen daar allerlei ‘burgerschapscompetenties’ aangeboden. Ze leren hoe je conflicten constructief kunt oplossen. Ze krijgen een stem, mogen meedenken over allerlei zaken en krijgen verantwoordelijkheden. Bovendien leren ze op een positieve en zorgzame manier met elkaar omgaan. En zich verbonden te voelen met de gemeenschap. Ook binnen de activiteiten die aangeboden worden op de BSO hebben de kinderen een stem. Er wordt gewerkt met een kinderraad die meedenkt in alles wat kinderen belangrijk vinden bij ons.

Samenwerking

Onze locatie is een onderdeel van Brede School Weide Wereld. Brede School Weide Wereld staat voor samenwerking in de wijk. Samenwerking tussen verschillende partners met als uitgangspunt kinderen te helpen hun talenten te ontwikkelen. Wij halen kinderen op van OBS Vleuterweide en Jenaplanschool de Zonnewereld. Deze scholen bevinden zich ook in het pand van de Weide Wereld. Ook de dislocatie van OBS Vleuterweide bevindt zich op korte loopafstand. In ons Brede School-verband werken we samen met alle partners in de wijk.

Meer informatie

Tijdelijke locatie

De Landschapsbaan is een tijdelijke locatie. Onze eigen locatie wordt gerenoveerd. Na de renovatie, uiterlijk juni 2026, gaan we weer terug naar de Teunisbloemlaan.

LRK 630049920

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
13:45 - 18:30
Dinsdag
13:45 - 18:30
Woensdag
12:30 - 18:30
Donderdag
13:45 - 18:30
Vrijdag
12:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 286 27 77

Adres

Teunisbloemlaan 44
3452 CB Vleuten
Vleuterweide
  • Avatar

    Richelle Graafland

    Locatiemanager