Kinderopvang

Kinderdagverblijf Dikkie Dik

Kinderdagverblijf Dikkie Dik in Den Haag Centrum

Introductie

Welkom op ons leuke kinderdagverblijf in hartje centrum Den Haag. Je vindt Kinderdagverblijf Dikkie Dik op vijf minuten lopen van het centraal station en van diverse ministeries en kantoren. Kom eens langs in ons mooie oude grachtenpand dat vroeger dienstdeed als kleuterschool, dan merk je zelf hoe gezellig het hier is.

Een prachtige plek

Ons sfeervolle pand geeft onze opvang een hele knusse uitstraling. We hebben drie groepsruimtes en een groot lokaal met een ballenbak, speelhuis met glijbaan en ander materiaal waarmee de kinderen lekker kunnen bewegen. Elke maand worden de groepen helemaal opnieuw aangekleed, aansluitend op het thema van dat moment. We werken met twee verticale groepen, waardoor de jongere en de oudere kinderen van elkaar kunnen leren.

Het liefst zijn we buiten

Als het niet heel hard regent, gaan we natuurlijk lekker naar buiten. Daar kunnen we naar hartenlust spelen. We hebben een knusse stadstuin met een plek voor de baby’s, een zandbak en ruimte om te fietsen of te steppen. Er is een krijtbord, er kan met water worden gespeeld en op de muur staat een mooie tekening van Dikkie Dik. Daarnaast hebben we onze eigen moestuin en worden er jaarlijks aardappelen geoogst..

Eropuit

We trekken er ook graag met z’n allen op uit. Soms blijven we dichtbij en gaan we naar de mooie speeltuin achter ons pand. Maar we gaan ook graag naar de centrale bibliotheek om boekjes te halen voor ons thema of om even lekker te lezen. We organiseren daarnaast graag bijzondere activiteiten, bijvoorbeeld tijdens de intocht van Sinterklaas en de Nationale Voorleesdagen.

Een fijne overgang

Wij werken met met het VE-programma (Voorschoolse Educatie) Piramide. Daarmee leren de kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden die van pas komen op de basisschool. We focussen daarbij veel op de ontwikkeling van de Nederlandse taal. We werken samen met kindcentrum O3. Maar ook als jullie straks voor een andere basisschool kiezen, zorgen wij voor een uitgebreide overdracht. Zo maken we die belangrijke stap zo klein en fijn mogelijk.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 185342693

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

070 312 00 17

Adres

Zwarteweg 75
2511 VV Den Haag
Centrum
  • Avatar

    Nathalie Schmit

    Locatiemanager