Kinderopvang

Kinderdagverblijf Villa Speelmaatjes

Kinderdagverblijf Villa Speelmaatjes in Dordrecht Noordflank

Introductie

Villa Speelmaatjes is een bruisende locatie in het centrum van Dordrecht. Villa Speelmaatjes staat voor gezelligheid, vertrouwen, diversiteit en samenwerken. De locatie is sfeervol en ruim opgezet zodat ieder kind zich thuisvoelt. Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten, ontdekken, spelen en relaxen.

Villa Speelmaatjes is een kindcentrum en biedt opvang aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook tijdens de basisschoolperiode kan uw kind bij ons terecht. In het kinderdagverblijf spelen kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de groep. Het voordeel van zo’n verticale groep is dat de jonge kinderen van de oudere kinderen kunnen leren. De oudere kinderen helpen de jongere kinderen en leren op deze wijze om verantwoordelijk en respectvol met elkaar om te gaan.

Op stap

De diversiteit aan speelgoed, activiteiten en het werken volgens verschillende thema’s zorgen ervoor dat iedere dag anders is. Dagelijks gaan wij naar buiten. Op ons speelplein, naar de markt, naar de kinderboerderij of naar het park. Er is altijd wel wat te zien en te doen. Onze buitenruimte is zeer geschikt voor fietsen, rennen, voetballen, spelen, glijden … noem maar op!

Antroposofische opvang

Villa Speelmaatjes heeft twee antroposofische dagopvanggroepen van 0 tot 4 jaar: De Zonnekinderen en De Sterrenkinderen. Beide groepen bieden opvang in een warme, huiselijke sfeer. De ruimtes zijn rustig en prikkelarm ingericht. Het spelmateriaal is zoveel mogelijk gemaakt van natuurlijk materiaal en nodigt het kind uit zijn zintuigen en fantasiekrachten te ontwikkelen. Kinderen hebben natuur nodig om zich te ontwikkelen. Er is dus voldoende aandacht voor buitenactiviteiten. Buiten spelen en tuinieren in de moestuin zijn belangrijke activiteiten. De natuur is een belangrijk onderdeel van de echte wereld en leert het kind omgaan met en respect te hebben voor de aarde. Nieuwsgierig naar deze bijzondere vorm van opvang? Neem gerust contact met ons op.

Samenwerking

Villa Speelmaatjes is een kindcentrum voor dagopvang en buitenschoolse opvang (BSO). Kinderen die bij ons 4 jaar worden, gaan naar verschillende basisscholen. Wanneer uw kind naar het basisonderwijs gaat, zorgen de pedagogisch medewerkers voor een zorgvuldige overdracht. Zij vullen hiervoor het peuter-kleuter overdrachtformulier in. Dit wordt met u besproken en opgestuurd naar de school van uw keuze. En na schooltijd is uw kind van harte welkom bij onze BSO. Veilig en vertrouwd.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 182849302

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
07:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

078 647 53 33

Adres

Matena's Pad 77
3311 ZL Dordrecht
Noordflank
  • Avatar

    Everine van der Sluijs

    Locatiemanager