Kinderopvang

Peuteropvang Droomkwarts

Peuteropvang Droomkwarts in Rotterdam Lombardijen

Introductie

Opstap naar de basisschool

Is uw kind bijna 2 jaar? Dan merkt u dat uw peuter de wereld wil ontdekken. Op peuteropvang Droomkwarts kan dat. Zo went uw kind aan een nieuwe omgeving en leert het omgaan met andere peuters. Uw peuter wordt zelfstandiger en krijgt meer zelfvertrouwen. Zo bereiden wij uw peuter spelenderwijs voor op de basisschool, waardoor de overgang makkelijker wordt.

Leerzame peuteropvang

Actief leren is de kern van Kaleidoscoop. Dus leren door te doen! Deze educatieve methode gaat er vanuit dat kinderen dingen leren en vaardigheden ontwikkelen door actief betrokken te zijn bij mensen, materialen en gebeurtenissen.

Het kind ontwikkelt vaardigheden in een vaste volgorde, maar wel in zijn eigen tempo. De pedagogisch medewerkers en leerkrachten ondersteunen het actief leren. Zij bieden de kinderen een uitdagende leeromgeving, helpen hen hun spel uit te breiden, praten met de kinderen over wat ze aan het doen zijn en helpen hen problemen die zich voordoen zelf op te lossen.

Spelenderwijs groeien

Binnen een duidelijk ritme van de dag, laten we de peuters kiezen waar ze mee willen spelen. De pedagogisch medewerker speelt hierop in. Ze stelt vragen en nodigt uit tot onderzoeken en ontdekken. Dat kan in onze verschillende hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de constructiehoek, de zand-/waterhoek, de knutselhoek en de leeshoek. Alles staat op ooghoogte van de peuters zodat zij de wereld om zich heen kunnen ontdekken. We werken met vier ontwikkelingsgebieden: taal, rekenprikkels, sociaal-emotionele ontwikkeling en motoriek. Zowel fijn als grof. Buitenspelen of naar het speellokaal gaan, is ook onderdeel van het dagritme. Hoe mooi is het dat een kind zich spelenderwijs kan ontwikkelen.

Samenwerking met school

Peuteropvang Droomkwarts is gevestigd in basisschool Lombardia in de Rotterdamse wijk Lombardijen. We werken nauw samen met buitenschoolse opvang Aventurijn. Die vindt u op dezelfde locatie. Wij zijn een VE-peuteropvang (Voorschoolse Educatie). Twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers staan klaar voor uw ondernemende peuter. Zij worden ondersteund en begeleid door een hbo-leerkracht of hbo-coach.

Samenwerking met u

Samen met u als ouder volgen we de ontwikkeling van uw peuter. Wekelijks is er een ouder-/kindactiviteit en maandelijks een ouderthemabijeenkomst. Gaat uw peuter naar de basisschool? Dan sturen we, met uw toestemming, een overdrachtsdocument naar de school van uw keuze.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 257829751

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:40 - 14:00
Dinsdag
08:40 - 14:00
Woensdag
08:40 - 12:00
Donderdag
08:40 - 14:00
Vrijdag
08:40 - 14:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 20 44 51 57

Adres

Molièreweg 629a
3076 GE Rotterdam
Lombardijen
  • Avatar

    Silvana Kruithof-Wansink

    Locatiemanager