Kinderopvang

Peuteropvang Het Kievitsnest

Peuteropvang Het Kievitsnest in Nootdorp

Introductie

Wat bieden wij?

Het Kievitsnest is een bijzondere locatie met kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang onder één dak. Dit alles binnen de huiselijke en vertrouwde omgeving van Het Kievitsnest. Wel zo fijn! Op de peuteropvang kan uw kind (van 2,3 jaar tot 4 jaar) samen met leeftijdsgenootjes spelen en deelnemen aan activiteiten. Wij helpen uw kind in zijn of haar ontwikkeling op weg naar het basisonderwijs. De activiteiten worden aangepast op de ontwikkeling van uw kind.

Bij Peuteropvang Het Kievitsnest beleven wij dagelijks leuke, uitdagende en verschillende activiteiten waarbij alle ontwikkelingsgebieden geprikkeld worden. Samen kijken wij naar de talenten van uw kind. Want ieder kind is uniek en elk kind heeft zijn/haar eigen talenten die gezien mogen worden! Kinderen vertellen ons wat zij nodig hebben. Wij luisteren en helpen ze vooruit. Dit doen wij door ze kansen te bieden om vaardigheden te ontwikkelen. Door ze met elkaar te laten spelen om zó zelf te ontdekken hoe zij groot willen groeien.

Activiteiten aanbod

Dagelijks worden er activiteiten aangeboden. Het kan dan gaan om creatieve -, muziek -, taal -, beweeg- of andere activiteiten. Op Peuteropvang Het Kievitsnest wordt er gewerkt met 4- tot 6-wekelijkse thema’s. Er worden regelmatig activiteiten aangeboden rondom een bepaald thema; bijvoorbeeld De Lente, Bouwen, Vadertje en moedertje en Dit ben ik! De groepen vullen het thema zelf in en de (oudere) kinderen denken hierin actief mee. Hierbij maken wij dagelijks gebruik van de VE methode Speelplezier.

Voorschoolse educatie (VE)

Voorschoolse educatie (VE) is een ontwikkelingsmethode waarmee kinderen ondersteund worden in hun taalontwikkeling. Speelplezier wordt ingezet om op een spelende manier nieuwe vaardigheden aan kinderen te leren. Kinderen maken op Het Kievitsnest op een speelse wijze kennis met woorden die bij het thema horen. Zij spelen met materialen die bij het thema passen en in de groepsruimte terug te vinden zijn. De totale ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd, met de nadruk op de taalontwikkeling. Bij het indelen en invullen van elk thema gaan wij ook in op de seizoenen en jaarfeesten. Aan de hand van deze thema’s hebben wij elke dag andere activiteiten die de kinderen uitdagen. Zowel voor jong als voor oud. Voor iedereen wat wils! Naast de VE methode Speelplezier werken wij volgens de principes van het ontwikkelingsgericht werken. Dit houdt in dat we aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. We houden rekening met hun ontwikkeling en springen in op vragen van kinderen en houden daarbij rekening met hun talenten. Wij stappen in hun verhaal, stellen vragen, verrijken en verdiepen ervaringen. Dat kan door onszelf, de ruimte en materialen in te zetten om kinderen uit te dagen, de fantasie te prikkelen en ontwikkelingsstappen te zetten. Samen kunnen de kinderen spelen, ontdekken en groeien. Want samen kleuren wij de wereld!

Voeding

Wij vinden het belangrijk om kinderen zo gezond mogelijk op te laten groeien en zijn ons bewust van de invloed die voeding op een gezonde levensstijl heeft. Hierom worden er op ons kindcentrum alleen producten ingekocht met minder verzadigde vetten, zout, suikers, geur-, kleur-, en conserveringsmiddelen. Daarnaast schenken wij alleen water, thee en melk. Voor ons gezond voedingsbeleid hebben wij het Oké vignet van stichting Kind en Voeding ontvangen. Zo werken wij samen aan een gezonde leefomgeving en leefstijl voor uw kind!

Ligging

Peuteropvang Het Kievitsnest is gelegen in het kindvriendelijke Nootdorp. De locatie is centraal gelegen en zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer te bereiken. Het kindcentrum beschikt over een mooie speel- en ontdektuin waar zowel de peuteropvang als ook het kinderdagverblijf dagelijks gebruik van maken.

Samenwerking

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. De overgang van de peuteropvang naar de basisschool is een grote stap. Een goede overdracht is erg belangrijk om de stap naar school voor uw kind zo klein mogelijk te maken. Onze pedagogisch medewerkers vullen hiervoor de Peuterestafette in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen dit, na uw toestemming, op naar de school van uw keuze. Als u kind 4 jaar is kunt u gebruik maken van onze buitenschoolse opvang van Gro-up Kinderopvang. Peuteropvang Het Kievitsnest werkt nauw samen met BSO Het Kievitsnest, BSO Super Vogels en BSO Het Pauwennest. Alle 3 gezellige sfeervolle locaties waar kinderen na school tal van uitdagende activiteiten aangeboden krijgen. Ieder kind krijgt de ruimte voor zijn/haar eigen ontwikkeling. Sportieve activiteiten en een gezond voedingsaanbod zijn daarbij onmisbaar.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Meer informatie of kennismaken?

Kortom, een gezellige en sfeervolle locatie waar medewerkers hun werk doen met veel passie.
Nieuwsgierig geworden? Belt u gerust om een afspraak te maken voor een rondleiding.

Graag tot ziens op Peuteropvang Het Kievitsnest!

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 174515625

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
13:45 - 18:30
Dinsdag
13:45 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
13:45 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 09:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

015 310 52 36

Adres

Kievitsbloem 60a
2631 TB Nootdorp
  • Avatar

    Haeby Uiterdijk

    Locatiemanager