Kinderopvang

Peuteropvang Het Zand

Peuteropvang Het Zand in Utrecht Leidsche Rijn

Introductie

Peuteropvang het Zand is gevestigd in de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Het Zand waarin we samenwerken met twee scholen. Ons lokaal is gezellig en uitdagend ingericht met verschillende hoeken. Er is een huishoek, een leeshoek en een bouwhoek. Maar ook een ministad en als uw peuter graag creatief bezig is, kan hij of zij terecht in het atelier.

Voorschoolse Educatie (VE)

Peuteropvang ’t Zand is een VE-locatie. Dat betekent dat we de kinderen voorbereiden op de basisschool. Dat doen we met het VE-programma Kaleidoscoop. De kinderen leren op een spelende manier omgaan met verantwoordelijkheden en met elkaar. Daarbij besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van de Nederlandse taal. Onze pedagogisch medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid en werken met thema’s die passen bij de belevingswereld van de peuters.

Observeren

Twee keer per jaar wordt KIJK! ingevuld. Dat is een kindvolgsysteemsysteem om de ontwikkeling van de kinderen te observeren, registreren en te stimuleren. Deze uitkomsten worden met u besproken en bij zorg wordt er natuurlijk samen met u een plan gemaakt. We werken met gemengde groepen. Dit betekent dat kinderen met én zonder doelgroepindicatie samen in een groep zitten. De groepen vormen zo een goede afspiegeling van de wijk.

Naar de speeltuin of het museum

We gaan graag op pad. Het liefst met u, als ouderactiviteit in de VE. Dan gaan we naar de bouw- of bosspeeltuin. Maar we gaan ook graag naar de bibliotheek om te lezen of naar het museum om bijzondere en leerzame dingen te bekijken.

In verband met drukte tijdens het breng- en haalmoment adviseren wij u om op de fiets te komen.
Peuteropvang ’t Zand werkt samen met basisscholen Montessorischool Arcade en OBS Het Zand.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 243576109

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 13:50
Dinsdag
08:30 - 13:50
Woensdag
08:30 - 13:50
Donderdag
08:30 - 13:50
Vrijdag
08:30 - 13:50
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 13 13 80 77

Adres

Pauwoogvlinder 20
3544 DB Utrecht
Leidsche Rijn
  • Avatar

    Mirjam de Boode

    Locatiemanager