Kinderopvang

Peuteropvang IKC Het Zwanenbos Dependance

Speeltaalhuis IKC Het Zwanenbos Dependance in Zoetermeer Meerzicht

Introductie

Misschien kunt u het zich niet voorstellen. Maar over twee jaar zit uw kind op de basisschool. U vindt het belangrijk dat uw kind goed voorbereid aan school begint. Daar helpen wij u en uw kind graag bij.

Bij speeltaalhuis Het Zwanenbos dependance leert uw kind veel

Wij werken met programma’s die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen die het risico lopen op een taal- en/of ontwikkelingsachterstand. Deze programma’s zijn ook voor kinderen die al een achterstand hebben. Binnen dit programma werken we met thema’s. Aan de hand van deze thema’s werken, spelen en leren de kinderen.

Wat leert uw kind dan precies?

Uw kind leert bij speeltaalhuis Het Zwanenbos dependance nieuwe woorden. Dat doen we door spelletjes rondom woorden te doen. We lezen ook veel voor. We leren uw kind tellen en de verschillen tussen groot en klein en veel en weinig. Daarnaast stimuleren we de fijne en grove motoriek van uw kind. Dat doen we door te knutselen en te puzzelen. Door lekker buiten te bewegen en te klimmen. Doordat er altijd andere kinderen zijn, leert uw kind ook met hen te spelen. We stimuleren uw kind zelfstandig én samen te spelen. Ten slotte doen we er alles aan om van uw zoon of dochter een zelfverzekerd kind te maken, dat helemaal klaar is voor de basisschool.

Er is ook tijd om te spelen

Ons gebouw ligt in een groene omgeving. We gaan regelmatig naar de speeltuinen in de buurt en stadsboerderij Het Buitenbeest. Rondom het speeltaalhuis in een afgesloten buitenspeelplaats. Daar kunnen de kinderen zich lekker uitleven. Binnen vermaken ze zich in de verschillende hoeken. We hebben een huishoek, een bouwhoek, een leeshoek en een verfhoek.

We betrekken u bij de ontwikkeling van uw kind

U bent van harte welkom in de ouderruimte. In deze kamer vertellen wij u alles over hoe u bijvoorbeeld logopedie regelt of waar u op moet letten bij een eerste afspraak van uw peuter bij de tandarts.

We werken samen met basisschool Het Zwanenbos

We organiseren regelmatig peuterochtenden waar de kinderen van Het Zwanenbos dependance een kijkje nemen in de kleuterklassen. Gaat uw kind naar Het Zwanenbos? Dan zorgen we voor een goede overgang naar de basisschool. En natuurlijk ook naar onze buitenschoolse opvang Het Zwanenbos als u daar gebruik van wilt maken.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 136324101

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 09:00
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 15 88 80 49

Adres

Kerkenbos 22
2716 PH Zoetermeer
Meerzicht