gro-up organiseert inspiratiesessie voor Media Ukkie Dagen

gro-up kind mediaukkiedagen

Media Ukkie Dagen 2022: Swipe, stap, sprong

Boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Samen met je ukkie bezig zijn met media, zorgt voor veel plezier. Maar ook voor veiligheid. Breng samen tijd door met media, praat erover en stel vragen. Zo creëer je een goede start in mediaopvoeding.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart tot en met 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Deze campagne is een initiatief van onze partner Netwerk Mediawijsheid. Met het thema swipe, stap, sprong geven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

gro-up’s inspiratiesessie

Ook gro-up speelt een rol in de mediaopvoeding van kinderen. We leggen de nadruk op de mogelijkheden en ontwikkelkansen en laten kinderen samen met de pedagogisch medewerkers digitale media ervaren. We geven zelf het goede voorbeeld, gebruiken digitale media samen met de kinderen en praten over wat zij zien en beleven online.

Deze kennis delen we graag. Daarom bieden gro-up buurtwerk en gro-up kinderopvang binnenkort online inspiratiesessies aan. In deze sessies geven we antwoord op vragen, zoals: hoe begeleid je je kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat je kind er plezier aan beleeft en er iets van leert? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van je kind? De inspiratiesessies

Houd onze socials in de gaten voor meer informatie. En kijk op www.mediaukkiedagen.nl wat er nog meer bij jou in de buurt te doen is.