Shutterstock 1830646904

DemenTalent

Voor wie kampt met dementie, ligt eenzaamheid en isolatie altijd op de loer. Met DementTalent wil gro-up dat voorkomen.

Met DementTalent richten we ons op wat mensen nog wel kunnen. Onze sociaal professionals coachen en creëren mogelijkheden zodat mensen op hun manier kunnen meedoen, ondanks hun ziekte.

We bieden DemenTalent aan in Rotterdam.

Doen wat goed voelt

We organiseren doorlopend activiteiten in de wijk Het Lage Land in Prins Alexander. Zo ontstaan er mooie ontmoetingen tussen bewoners en voelen mensen met dementie dat ze er nog steeds bij horen.

De activiteiten vinden plaats in twee verschillende omgevingen:

  • In de Wijk, waar mensen in hun eigen omgeving actief zijn op een manier die ze aankunnen en leuk vinden. We doen dit bijvoorbeeld op de sportclub, op de kinderboerderij, in een winkel of op school.
  • In het Groen, waar mensen in de buitenlucht meehelpen met het opknappen van buurt- en bewonerstuinen.

Met de activiteiten zijn we niet alleen een steun voor dementerende mensen zelf, maar ook voor hun mantelzorgers. Zij dragen een pittige zorgtaak, dag in dag uit. Wij proberen die zo nu en dan iets te verlichten.

Shutterstock 1189475194

Zet DemenTalent in

Wij zijn altijd op zoek naar ondernemingen en organisaties die wel wat extra talent kunnen gebruiken en waar dementerende mensen als vrijwilliger aan de slag kunnen.

Wat je ervoor terugkrijgt:

  • Getalenteerde mensen, want talenten en vaardigheden blijven lang behouden, ook bij dementie.
  • Zeer gemotiveerde mensen, omdat ze (weer) iets kunnen en mogen bijdragen.

Sector-samenwerking

We kunnen dit niet alleen. Daarom pakken we dit project samen op met Aafje (ouderenzorg) en DAZ (zorginnovatie en kenniscentrum) in Prins-Alexander voor minstens 2 jaar. We willen een schoolvoorbeeld zijn voor een dementievriendelijke samenleving. Afgaande op een stevig comité van aanbeveling en een Europese innovatieprijs zijn we goed op weg.