gro-up volwassene oud schuurt

DemenTalent

Voor wie kampt met dementie, ligt eenzaamheid en isolatie altijd op de loer. Met DemenTalent wil gro-up dat voorkomen.

Actieve inzet op maat

Heeft u geheugenproblemen, niet aangeboren hersenletsel of (beginnende) dementie? Kunt u daardoor niet meer werken, maar wilt u toch graag nog iets doen? Dan is DemenTalent misschien iets voor u. Met DemenTalent richten we ons op wat u nog wél kunt. DemenTalent biedt u de kans om u op een laagdrempelige manier in te zetten in uw buurt. Natuurlijk passend bij wat u zelf wilt en kunt. We bekijken samen met u en uw naaste(n) waar uw interesses en talenten liggen. Samen zoeken we naar een passende activiteit.

We bieden DemenTalent aan in Rotterdam.

Doen wat goed voelt

We organiseren doorlopend activiteiten in de wijken in Prins Alexander. Zo ontstaan er mooie ontmoetingen tussen bewoners en voelen mensen met dementie dat ze er nog steeds bij horen.

De activiteiten vinden plaats in twee verschillende omgevingen:

  • In de Wijk, waar u in uw eigen omgeving actief bent op een manier die u aankunt en leuk vindt. We doen dit bijvoorbeeld op de sportclub, op de kinderboerderij, in een winkel of op school.
  • In het Groen, waar u in de buitenlucht meehelpt met het opknappen van buurt- en bewonerstuinen.

Met deze activiteiten heeft u een fijne dag invulling maar zijn we ook een steun voor uw mantelzorger. Zij vinden het ook erg fijn om te zien dat u iets om handen heeft en thuis komt met verhalen. Daarnaast hebben we ook contact met de zorgprofessionals zodat we met elkaar de juiste zorg kunnen inzetten rondom u en uw naaste(n).

gro-up volwassene met paard

Zet DemenTalent in

Wij zijn altijd op zoek naar ondernemingen en organisaties die wel wat extra talent kunnen gebruiken en waar mensen met dementie als vrijwilliger aan de slag kunnen.

Wat je ervoor terugkrijgt:

  • Getalenteerde mensen, want talenten en vaardigheden blijven lang behouden, ook bij dementie.
  • Zeer gemotiveerde mensen, omdat ze (weer) iets kunnen en mogen bijdragen.

Aanbesteding

De methodiek DemenTalent zit geborgd tot 2028 in de aanbesteding. De professionals zijn in 2022 en 2023 ook geschoold in de methodiek Sociale Benadering Dementie. Er kunnen stagiaires en studenten ingezet worden om één op één wekelijks aan te sluiten daar waar nodig is. Rotterdam wil graag een dementie vriendelijke stad zijn, wij vinden het belangrijk dat we hieraan kunnen bijdragen in Prins Alexander.