Een kraamhotel biedt je optimaal comfort

Kraamzorg in een kraamhotel, geboortehotel of geboortecentrum van gro-up

In een kraamhotel (ook wel geboortehotel of geboortecentrum) sterk je optimaal aan na je bevalling.

Wat is een kraamhotel?

Die eerste dagen na je bevalling zijn heel bijzonder, maar ook best spannend. In een kraamhotel van gro-up verzeker je jezelf dag en nacht van de beste zorg. Je bent daar 24 uur per dag in handen van onze ervaren kraamverzorgenden. Zij nemen die eerste dagen de zorg voor je baby op zich en geven tips over de dagelijkse verzorging. Zo geven we jou de rust om op krachten te komen en kun je zoveel mogelijk genieten van je kraamtijd.

In sommige van onze kraamhotels kun je ook bevallen. Dit is vaak een ideale tussenweg voor moeders die twijfelen tussen een bevalling thuis en een bevalling in het ziekenhuis. Een ziekenhuis kan wat kil zijn, terwijl een kraamhotel juist een huiselijke sfeer heeft. Tegelijkertijd is er in een kraamhotel veel meer medische assistentie voorhanden dan als je kiest voor een thuisbevalling. Dat geeft moeders een extra gerust gevoel.

Onze kraamhotels zijn allemaal in de buurt van een ziekenhuis. Als er tijdens de bevalling complicaties ontstaan, is de overstap naar het ziekenhuis dus heel gemakkelijk te maken.

Ben je benieuwd wat kraamzorg precies is? Lees dan meer over wat kraamzorg is en wat je van een kraamverzorgende kunt verwachten.

Kraamhotels van gro-up in omgeving Rotterdam en Den Haag

We hebben als gro-up verschillende kraamhotels in de regio’s Rotterdam en Den Haag. Sommige heten officieel GeboorteHotel of Geboortecentrum.

Voordelen van een kraamhotel

Met de keuze voor een gro-up kraamhotel verzeker je jezelf om verschillende redenen van een ideale kraamtijd.

De belangrijkste voordelen:

  • Je krijgt 24/7 ondersteuning
  • Je krijgt je eigen kamer
  • Je kamer is van alle gemakken voorzien
  • Wij kunnen ontbijt, lunch en diner op je kamer serveren
  • Je partner kan altijd blijven overnachten
  • Eventuele andere kinderen kunnen vaak ook overnachten
  • Er is meer dan genoeg ruimte voor visite
  • Door de vaste bezoekuren is er ook genoeg tijd voor rust

Het verschil tussen een geboortehotel, kraamhotel en geboortecentrum

Niet al onze kraamhotels heten en zijn precies hetzelfde. We hebben geboortehotels, een geboortecentrum en een kraamzorghotel. In GeboorteHotel Haga en Geboortecentrum Sophia heb je ook de mogelijkheid om te bevallen, onder begeleiding van je eigen verloskundige. Als je voor KraamzorgHotel Noord of GeboorteHotel Maasstad kiest, beval je in het ziekenhuis (of thuis) en maak je daarna de overstap naar het hotel. Onze geboortehotels en het geboortecentrum vind je heel dicht bij het ziekenhuis. KraamzorgHotel Noord is tien minuutjes rijden vanaf het ziekenhuis.

Weet jij nog niet of je thuis, in het ziekenhuis of in het kraamhotel wilt bevallen? We hebben de verschillende plekken waar je kunt bevallen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

“Na mijn bevalling verbleef ik drie dagen in het GeboorteHotel Maasstad. We werden meteen goed opgevangen door de kraamverzorgende. Ze nam veel zorg uit handen waardoor ik goed kon uitrusten en genieten van m’n baby. Het was zo fijn om nog niet te hoeven nadenken over wat ik thuis allemaal moest regelen en pas naar huis te hoeven gaan op het moment dat we er klaar voor waren.”

Shanna

Combineer met kraamzorg thuis

Uniek in onze regio: je kunt bij gro-up de zorg in een kraamhotel en thuis combineren. Je overnacht dan de eerste nacht(en) in het hotel, daarna komen we thuis bij je langs. Je kraamverzorgende in het kraamhotel en thuis zijn verschillend, maar we zorgen voor een goede overdracht. Zo is de kraamverzorgende thuis meteen van alle belangrijke zaken op de hoogte.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt. De meest gestelde vragen beantwoorden we hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat zijn de kosten voor een kraamhotel?

De zorg in een kraamhotel wordt vergoed door je basisverzekering. Wel betaal je per dag €39,20 aan Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB). Daarnaast betaal je €19,60 per dag voor de faciliteiten en materialen. Je verzekeraar vergoedt dat bedrag niet.

Een dag in het hotel kost je gemiddeld dus zo’n €58,- per dag, maar check je zorgpolis om te zien wat het jou kost. Als je in het hotel eten bestelt, betaal je dat ook zelf. Maar je kunt altijd zelf eten verzorgen.

Welke verzekering vergoedt een kraamhotel?

Elke verzekering vergoedt je kraamzorg, of je die kraamzorg nou thuis of in een kraamhotel ontvangt. Het aantal uren kraamzorg dat wordt vergoed, verschilt per verzekering.

Je moet wel de Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) betalen, behalve als je verzekeraar dit vergoedt omdat je een aanvullende verzekering hebt. Check je polis om erachter te komen waar jij recht op hebt. En kom je er niet uit? Neem dan even contact op met je zorgverzekeraar.

Kun je bevallen in een kraamhotel, geboortehotel of geboortecentrum?

In sommige kraamhotels kun je ook bevallen. Voor de kraamhotels van gro-up geldt dat je in GeboorteHotel Haga en Geboortecentrum Sophia kunt bevallen. Kies je voor kraamzorg in KraamzorgHotel Noord of GeboorteHotel Maasstad? Dan beval je in het ziekenhuis. GeboorteHotel Maasstad vind je heel dicht bij het ziekenhuis, KraamzorgHotel Noord is tien minuten rijden vanaf het ziekenhuis.