Buurtwerk

Buurtwerk Woerden

Buurtwerk Woerden in Woerden

Introductie

Buurtwerk in Woerden

In Woerden vervullen onze jongerenwerkers dag in dag uit de rol van medeopvoeder. In de wijk, samen met ouders, scholen en andere organisaties. Dat doen we op een krachtgerichte manier. Zo bouwen we mee aan een krachtige buurt, waar het goed opgroeien is en waarin iedereen op zijn, haar of hen eigen manier mee kan doen.

Jongeren met problemen coachen we bij het vinden van een oplossing. Door zulke coachingstrajecten is intensievere zorg niet altijd nodig. Wanneer specialistische hulp wel iets kan toevoegen, sporen we jongeren aan om die hulp te zoeken en helpen we ze bij het volhouden ervan.

Door de interne motivatie bij jongeren zoveel mogelijk aan te wakkeren, stijgt de slagingskans van een interventie. En door de zogenaamde waakvlamfunctie van het jongerenwerk kunnen we jongeren sneller weer helemaal op eigen benen laten staan.

Daar waar we nodig zijn

Tuurlijk, we hebben een kantoor aan de Derkinderenstraat in het Schilderskwartier, maar ons werk vindt vooral plaats op straat, school, online en op al die andere plekken waar jongeren hun tijd doorbrengen.

Het verschil maken we nooit alleen. We werken samen met elke Woerdense organisatie die op welke manier dan ook te maken heeft met jongeren. We organiseren leercirkels waarin we partners met verschillende expertises rondom een thema bij elkaar brengen. Want goed samenwerken begint met elkaar goed kennen.

Sociaal werk in de wijk

Sinds 2019 vind je in Woerden ook onze buurtverbinders. Zij ondersteunen inwoners bij het uitwerken van idee├źn die bijdragen aan een leefbare, sociale buurt. We focussen daarbij op ontmoeting en samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers en professionals in de wijk.

Inwoners kennen hun buurt als geen ander, daarom staat die kennis bij ons centraal. Zo geven we een impuls aan stevige samenwerkingen met en tussen sociale partners, versterken we initiatieven van bewoners en ondersteunen we lokale netwerken. Ook verlevendigen we ontmoetingsplaatsen in de wijk.

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Adres

Polanerbaan 13a
3447 GN Woerden

Dit is ons team

Heb je een van ons nodig? Bel of app!