Jeugdhulp

Dagprogramma Jonge Kind Eigen-Wijs

Dagprogramma Jonge Kind Eigen-Wijs in Rotterdam Zevenkamp

Introductie

Bij Eigen-Wijs leren kinderen (2 t/m 5 jaar) doelgericht vaardigheden die nodig zijn om hun ontwikkelingsachterstand in te lopen. Dat doen we met interventies vanuit de jeugdhulp. De spelmaterialen nodigen je kind uit om te ontdekken. In de activiteitenruimte kan hij/zij alle energie kwijt. Sporten, dansen en los bewegen. Het lokaal dat kijkt uit op de binnentuin: een speelparadijs met bomen en veel groen.

Over Dagprogramma Jonge Kind Eigen-Wijs

Het doel is dat kinderen weer mee kunnen draaien in de kinderopvang of het onderwijs. De interventies zijn gebaseerd op positief opvoeden. Het uitgangspunt is waar het kind goed in is. Hier mag je eigenwijs zijn. Een eigen mening hebben en jezelf zijn. Kinderen leren van positieve bekrachtiging (PRT, TEACCH) en worden aangemoedigd om het mooiste uit zichzelf te halen. De jeugdhulpverlener doet samen met de kinderen taakjes op werkplekken in de ruimte. Zo oefenen ze hun vaardigheden. Bij Eigen-Wijs bieden wij het Dagprogramma Jonge Kind aan.

Uk & Puk

Naast de gespecialiseerde jeugdhulpinterventies maakt je kind ook kennis met Uk & Puk. Zij komen uit het programma voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Samen met Puk werkt je kind al spelend aan de taalontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden.

Samenwerking in Zevenkamp

Eigen-Wijs bevindt zich midden in Zevenkamp en is goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Jeugdhulp heeft hier een unieke samenwerking met gro-up kinderopvang. Op deze locatie zit peuteropvang en de buitenschoolse opvang (BSO) onder één dak. Jeugdhulp heeft een aparte vleugel die gro-up deelt met zorgaanbieder Middin.

Meer informatie

Sluitingsdagen en vakanties

Tweede Paasdag - maandag 1 april

Hemelvaartsdag - donderdag 9 mei

Tweede Pinksterdag - maandag 20 mei

Eerste kerstdag - woensdag 25 december

Tweede kerstdag - donderdag 26 december

In de schoolvakanties zijn we geopend op maandag en dinsdag van 09.00 - 15.00 uur en op woensdag van 09.00 - 12.00 uur

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:45 - 15:00
Dinsdag
08:45 - 15:00
Woensdag
08:45 - 15:00
Donderdag
08:45 - 15:00
Vrijdag
08:45 - 15:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 69 e-mail deze locatie

Voor vragen over onze hulpverlening

Adres

F. Bordewijkstraat 5
3069 WB Rotterdam
Zevenkamp