Jeugdhulp

Naschoolse behandelgroep Buitengouds

Naschoolse behandelgroep Buitengouds in Gouda Bloemendaal

Introductie

Over Buitengouds

Buitengouds, onze naschoolse behandelgroep in Gouda Noord, vind je in hetzelfde pand als SBO Het Avontuur. Kinderen met bijvoorbeeld trauma- of hechtingsproblematiek, ADHD, autisme of het vermoeden daarvan hebben hier hun eigen plekje voor na schooltijd. Onze jeugdhulpverleners begeleiden de kinderen intensief. Al spelend oefent je kind vaardigheden als met je emoties omgaan. Of positief reageren op anderen. Op Buitengouds kan je veilig en vertrouwd oefenen. Lukt dat? Dan oefent je kind ook thuis of op school. Steeds een stapje verder.

Samenwerking met ouders en opvoeders

Gaat jouw kind naar de naschoolse behandelgroep? Dan is het belangrijk dat jij als ouder ook meedoet. Bijvoorbeeld door samen met je kind te oefenen om het nieuwe gedrag ook thuis te laten zien. De jeugdhulpverleners ondersteunen je daar natuurlijk bij.

De omgeving heeft invloed op het gedrag van kinderen. Deze omgeving gaat verder dan alleen de behandeling op de groep, in het gezin of de familie. Dit kan ook het sociale netwerk, de school en de buurt zijn. Als ouder of opvoeder heb je daarom ook een actieve rol gedurende het gehele traject. De jeugdhulpverlener/mentor van het kind op de groep heeft geregeld contact met het gezin. Daarin is er aandacht voor hoe het gaat met het kind, met de ouders en met de interactie tussen jullie beiden. De gesprekken vinden op de groep en thuis plaats. Hoe vaak je zo’n gesprek hebt verschilt per kind.

Ophalen en wijzigingen doorgeven

Hieronder zie je de openingstijden van Buitengouds. Ophalen kan vanaf een half uur voor sluitingstijd. Om samen een mooi resultaat te behalen, verwachten wij je kind op iedere afgesproken dag. Wil je je kind afmelden door ziekte of overmacht? Geef het dan door aan onze planners via Planning Buitengouds. Na 15:00 uur is Buitengouds bereikbaar via 06 12 75 93 36, op woensdag zijn onze locaties bereikbaar vanaf 12:30 uur.

Meer informatie

Sluitingsdagen en vakanties

Tweede Paasdag - maandag 1 april

Hemelvaartsdag - donderdag 9 mei

Tweede Pinksterdag - maandag 20 mei

Zomervakantie - 13 juli tot en met 25 augustus op donderdag en vrijdag gesloten. Op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 9.00 tot 15.30 uur.

Eerste kerstdag - woensdag 25 december

Tweede kerstdag - donderdag 26 december

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
14:00 - 17:15
Dinsdag
14:00 - 17:15
Woensdag
12:15 - 17:15
Donderdag
14:00 - 17:15
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 69 e-mail deze locatie

Voor vragen over onze hulpverlening

Adres

Mercatorsingel 90
2803 ER Gouda
Wijk: Bloemendaal
  • Avatar

    Evelien Uitendaal