gro-up jeugdhulp Naschoolse Behandelgroep

Naschoolse behandelgroep

Een beschermde omgeving om met elkaar te oefenen

Voor wie is de naschoolse behandelgroep?

De naschoolse behandelgroep in Gouda is er voor kinderen die een beschermde omgeving nodig hebben. We zijn er voor kinderen tot 12 jaar met autisme, ADHD, trauma- of hechtingsproblematiek. En voor kinderen zonder een diagnose. Om vaardigheden te oefenen, met emoties te leren omgaan of om positief contact met leeftijdsgenoten op te bouwen.

Spelenderwijs leren

Kinderen komen meestal twee middagen per week naar onze naschoolse behandelgroep. Dit is na schooltijd. De kinderen hebben al een schooldag achter de rug, dus plezier en ontspanning zijn ook belangrijk. Spelenderwijs leren, met positieve aandacht. In een prettige sfeer. De kinderen oefenen op de groep en leren dat thuis en op school te gebruiken.

gro-up jongen buiten lachend

Elk kind een eigen zorgplan

Alle kinderen op de groep hebben hun eigen zorgplan. Ook al is het een groep, we werken individueel en op maat. We starten met wat voor jou en je kind het belangrijkste is. Daarna werken we stap voor stap verder. Oplossingsgericht, coachend en altijd positief. Samen doorlopen we de stappen van het zorgproces.

Van school naar de groep

De groep is voor sommige kinderen een eindje van school. Deze kinderen moeten dus van school naar de groep gebracht worden. Als de huisarts of het jeugdteam een verwijzing geeft voor de naschoolse behandelgroep, dan vragen zij ook of jij zelf je kind naar de groep kunt brengen. Zo niet, dan kun je taxivervoer bij de gemeente of het jeugdteam aanvragen. Elke gemeente regelt dit iets anders. We leggen je graag uit hoe dit in jouw gemeente werkt.

Ook bij jou in de buurt?

gro-up heeft op dit moment een naschoolse behandelgroep in Gouda. Zit er ook een naschoolse behandelgroep bij jou in de buurt?

gro-up kind maakt kleurplaat

Aanmelden voor de naschoolse behandelgroep?

Voor de naschoolse behandelgroep is een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam van de gemeente, je huisarts of een medisch specialist. Met zo’n verwijzing kun je je kind aanmelden. Als het nodig is, kun je dan bij je gemeente ook taxivervoer aanvragen.