Kinderopvang

Peuteropvang Larimar

Peuteropvang Larimar in Rotterdam Kralingen

Introductie

Peuteropvang in Kralingen

Peuteropvang Larimar is gevestigd in basisschool De Bavokring in de wijk Kralingen. Wij zijn een peuteropvanglocatie met VVE-programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Op de groepen staan twee gediplomeerde en VVE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers. Er is veel aandacht voor taalactiviteiten, waarbij herhaling in kleine groepen, het werken met een themamuur, vertel-/thematafels en themawoorden dagelijks terugkomen.

Nauwe samenwerking met basisschool De Bavokring

Peuteropvang Larimar werken met de voorschoolsemethode Uk en Puk. Deze methode stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen en bereidt hen voor op de basisschool, in het bijzonder basisschool De Bavokring. Met deze basisschool hebben wij een samenwerkingsverband dat tot uiting komt in de samenwerking tussen de voorschool (peuteropvang) en de vroegschool (groepen 1 en 2, de kleuters). De taalontwikkeling staat daarbij voorop.

Ontdekken en onderzoeken met Uk & Puk

De ontwikkeling van de taalvaardigheid hangt nauw samen met de ontwikkeling op andere terreinen. In de activiteiten van ons VVE-programma Uk & Puk wordt daarom ook aandacht besteed aan beginnend rekenen en sociale vaardigheden. Dit gebeurt al spelend. De speel-/leeromgeving is zodanig ingericht dat de kinderen alle ontwikkelingsgebieden kunnen ontdekken en onderzoeken. De pedagogisch medewerker brengt de wereld van buiten naar binnen. Dit gebeurt in de vorm van projecten. Er wordt gewerkt in hoeken en met ieder thema wisselen de medewerkers het materiaal in deze hoeken. De ruimte is zo ingericht dat het een heldere structuur heeft waarin uw kind zich veilig en vertrouwd voelt. Het biedt voldoende nieuwheid om de kinderen nieuwsgierig te houden en uit te dagen.

In de activiteiten van Uk & Puk staat de pop Puk centraal. Puk nodigt kinderen uit tot taal in de vorm van gesprekjes. Maar Puk kan ook hun vriendje zijn als ze verdriet hebben. Samen met Puk beleeft uw kind van alles en leert het al spelend allemaal nieuwe begrippen. Thema’s als ‘Wat heb je aan vandaag?’ en ‘Oef, wat warm!’ zijn thema’s die zeer herkenbaar zijn voor de kinderen.

Lekker Fit-locatie

Peuteropvang Larimar is een Lekker Fit-locatie. Dit betekent dat wij meedoen met het Rotterdamse initiatief om overgewicht onder kinderen te verlagen. Wij besteden spelenderwijs aandacht aan gezonde voeding en beweging. En informeren ouders ook over het belang van gezond eten en voldoende beweging.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 153569888

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:15 - 15:45
Dinsdag
08:15 - 15:45
Woensdag
08:15 - 12:15
Donderdag
08:15 - 15:45
Vrijdag
08:15 - 15:45
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 22 83 57 01

Adres

Willem Ruyslaan 17
3061 TT Rotterdam
Kralingen
  • Avatar

    Fatima Daali

    Locatiemanager