Kinderopvang

Peuteropvang Vuursteen

Peuteropvang Vuursteen in Rotterdam Kralingen

Introductie

Op Peuteropvang Vuursteen gaan we lekker veel naar buiten. Want buitenspelen is supergezond voor kinderen. Heerlijk dus dat ons lokaal direct aan de buitenruimte grenst.

Een heerlijke plek

Die buitenruimte biedt alles waar een kinderhart sneller van gaat kloppen. De grote zandbak is favoriet van heel veel kinderen, maar het plein is ook groot genoeg om lekker te fietsen of allerlei spelletjes te spelen. Zodra de kinderen bij ons binnenkomen, willen ze naar buiten. Wij snappen wel waarom.

Ook binnen is het fijn

Ook binnen is het heel leuk. Door de lage tafels en stoelen kunnen de kinderen gaan zitten en lekker zelf aan de slag gaan met puzzels, klei en spelletjes. We hebben verschillende speelhoeken, waaronder een huishoek, een bouwhoek en een themahoek. Van de themahoek maken we telkens weer iets anders. Zodat het past bij het thema op dat moment. We gebruiken daarbij veel levensecht materiaal zoals stro in de lente en een reparatiehoek met een kapotte fiets voor de toekomstige fietsenmakers tijdens het thema ‘beroepen’.

Iets bijzonders

We proberen natuurlijk van elke dag iets bijzonders te maken, maar soms doen we er nog een schepje bovenop door speciale activiteiten te organiseren of eraan mee te doen. Zo wandelen we elk jaar de Peutervierdaagse. Ook doen we samen met basisschool De Esch mee aan de Kinderboekenweek Daarnaast maken we geregeld uitstapjes. Bijvoorbeeld naar de supermarkt om boodschappen te doen of naar de apotheek tijdens het thema Ziek zijn.

Een fijne overgang

Wij werken met de voorschoolse methode Piramide. Daarmee bereiden we je kind perfect voor op de basisschool. De taalontwikkeling staat daarbij voorop, maar we focussen hebben aandacht voor alle belangrijke ontwikkelgebieden. Zo besteden we ook spelenderwijs aandacht aan beginnend rekenen, de motorische ontwikkeling en sociale vaardigheden. Wij delen onze plek met basisschool De Esch en werken nauw met hen samen.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt onze locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 304615444

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:00 - 15:30
Dinsdag
08:00 - 15:30
Woensdag
08:00 - 12:00
Donderdag
08:00 - 15:30
Vrijdag
08:00 - 15:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 12 51 30 43

Adres

Lage Filterweg 4
3063 SJ Rotterdam
Kralingen
  • Avatar

    Marion Bax

    Locatiemanager