Kinderopvang

Peuteropvang Vuursteen

Peuteropvang Vuursteen in Rotterdam Kralingen

Introductie

Veel aandacht voor taal

Peuteropvang De Vuursteen is gevestigd in basisschool De Esch. Wij zijn een peuteropvanglocatie met VE-programma (Voorschoolse Educatie). Op de groepen staan gediplomeerde en VE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers. Er is veel aandacht voor taalactiviteiten, waarbij herhaling in kleine groepen, het werken met een themahoek, vertel-/thematafels en themawoorden dagelijks terugkomen.

Nauwe samenwerking met basisschool De Esch

Wij werken met de voorschoolse methode Piramide. Deze methode stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen en bereidt hen voor op de basisschool, in het bijzonder basisschool De Esch. Met deze basisschool hebben wij een samenwerkingsverband dat tot uiting komt in de samenwerking tussen de voorschool (peuteropvang) en de vroegschool (groepen 1 en 2, de kleuters). De taalontwikkeling staat daarbij voorop. De ontwikkeling van de taalvaardigheid hangt nauw samen met de ontwikkeling op andere terreinen. In de activiteiten van Piramide wordt daarom ook aandacht besteed aan beginnend rekenen, de motorische ontwikkeling en sociale vaardigheden. Dit gebeurt spelenderwijs.

Speelrijke leeromgeving

De speel/leeromgeving is zodanig ingericht dat kinderen er met veel plezier kunnen spelen en met elkaar in contact komen. De ruimte is ingedeeld in hoeken en er is onder andere een themahoek. Deze themahoek sluit aan bij het thema dat op dat moment centraal staat. Op meerdere plekken in het lokaal is het thema zichtbaar. Per thema wisselen de materialen wat de omgeving uitdagend en prikkelend maakt.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 304615444

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:00 - 15:30
Dinsdag
08:00 - 15:30
Woensdag
08:00 - 12:00
Donderdag
08:00 - 15:30
Vrijdag
08:00 - 15:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 12 51 30 43

Adres

Lage Filterweg 4
3063 SJ Rotterdam
Kralingen
  • Avatar

    Marion Bax

    Locatiemanager