Kinderopvang

Buitenschoolse opvang De Toverfluit

BSO De Toverfluit in Rotterdam Kralingen-Crooswijk

Introductie

BSO De Toverfluit is een antroposofische locatie. Je vindt ons in de Vrijeschool Vredehof. Onze activiteiten zijn vaak gerelateerd aan de natuur of de seizoenen. We halen buiten naar binnen. Zo is onze voeding voornamelijk biologisch.

Aandacht voor het kind als individu

Daar zorgen we voor op BSO De Toverfluit. Hoe we dat doen? We laten je kind zijn wie het is. Kinderen krijgen de vrijheid om zich te ontwikkelen volgens het zelfgekozen pad. We volgen de ontwikkeling van elk kind via de KIJK!-methode. We bespreken onze observaties en signaleringen met jouw. Op die manier weet je hoe jouw kind zich ontwikkelt.

De huiselijke sfeer van BSO De Toverfluit

De sfeer van de binnenruimtes zijn huiselijk en stralen rust uit. Dit komt door alle natuurlijke materialen. De kinderen zijn vaak creatief bezig met Kapla. Ook maken we zelf papier. De kinderen blijven het leuk vinden om origami te vouwen. We vinden het belangrijk dat kinderen na school met leeftijdsgenootjes kunnen spelen. Daarom plaatsen we de oudere kinderen zoveel mogelijk in het hoofdgebouw en de jongere kinderen in de dependance. Op woensdag en vrijdag is de dependance dicht. Op die dagen zitten we gezellig bij elkaar in het hoofdgebouw.

BSO De Toverfluit ligt vlakbij het Kralingse Bos

Het spreekt voor zich dat we hier vaak te vinden zijn. In de schoolvakanties gaan we ook vaak naar speeltuinen in de buurt. Deze liggen allemaal op loopafstand in de wijk Kralingen. Voor jou is er voldoende parkeergelegenheid in de wijk. Metrolijnen A, B en C en de halte van tramlijn 7 liggen allemaal op vijf minuten loopafstand.

In elke schoolvakantie staat een verhaal centraal

In de schoolvakanties verzinnen we verschillende activiteiten en uitstapjes die aansluiten bij een verhaal. Zo gaat het verhaal steeds meer leven bij de kinderen. En worden ze onderdeel van het verhaal. Een voorbeeld is het verhaal over reizen. Ze stappen in het verhaal door af te reizen naar verschillende bestemmingen.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 198263703

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
12:30 - 18:30
Dinsdag
12:30 - 18:30
Woensdag
12:30 - 18:30
Donderdag
12:30 - 18:30
Vrijdag
12:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 22 59 20 44

Adres

Vredehofweg 30
3062 EP Rotterdam
Kralingen-Crooswijk
  • Avatar

    Sarah van Maanen

    Locatiemanager