Kinderopvang

Buitenschoolse opvang De Toverfluit

BSO De Toverfluit in Rotterdam Kralingen-Crooswijk

Introductie

BSO De Toverfluit is een antroposofische locatie. Je vindt ons in de Vrijeschool Vredehof. Onze activiteiten zijn vaak gerelateerd aan de natuur of de seizoenen. We halen buiten naar binnen. Zo is onze voeding voornamelijk biologisch.

Aandacht voor het kind als individu

Daar zorgen we voor op BSO De Toverfluit. Hoe we dat doen? We laten je kind zijn wie het is. Kinderen krijgen de vrijheid om zich te ontwikkelen volgens het zelfgekozen pad. We volgen de ontwikkeling van elk kind via de KIJK!-methode. We bespreken onze observaties en signaleringen jaarlijks met jouw. Op die manier weet je hoe jouw kind zich ontwikkelt.

De huiselijke sfeer van BSO De Toverfluit

De sfeer van de binnenruimtes zijn huiselijk en stralen rust uit. Dit komt door alle natuurlijke materialen. Onze BSO is gehuisvest in de Vredehofschool, waarbij we gebruik van vier ruimtes in de school. Een van de ruimtes waar we gebruik van maken is het handvaardigheidlokaal. Hier zijn de kinderen vaak te vinden. Naast creatieve activiteiten worden er actieve actviteiten, zoals yoga of karate aangeboden.

In elke schoolvakantie staat een verhaal centraal

In de schoolvakanties staat er steeds een thema centraal. Hier sluiten de verschillende activiteiten en uitstapjes op aan. Zo gaat het thema steeds meer leven bij de kinderen en steken ze er spelenderwijs ook nog iets van op. Een voorbeeld is het thema muziek. Tijdens een muziek workshop ontdekken we welke muziekinstrumenten zijn allemaal zijn en leren we hoe ze klinken. We maken een eigen trommel of pamfluit en dansen op muziek. Of we ontdekken hoe dagelijkse geluiden ook een ritme hebben.

BSO De Toverfluit ligt vlakbij het Kralingse Bos

Het spreekt voor zich dat we hier vaak te vinden zijn. In de schoolvakanties gaan we ook vaak naar speeltuinen in de buurt. Deze liggen allemaal op loopafstand in de wijk Kralingen. Voor jou is er voldoende parkeergelegenheid in de wijk. Metrolijnen A, B en C en de halte van tramlijn 7 liggen allemaal op vijf minuten loopafstand.

Meer informatie

LRK 108840748

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
12:30 - 18:30
Dinsdag
12:30 - 18:30
Woensdag
12:30 - 18:30
Donderdag
12:30 - 18:30
Vrijdag
12:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 22 59 20 44

Adres

Vredehofweg 30
3062 EP Rotterdam
Kralingen-Crooswijk
  • Avatar

    Joris de Raad

    Locatiemanager