Kinderopvang

Buitenschoolse opvang De Veldmuis

BSO De Veldmuis in De Meern

Introductie

Wennen aan de BSO

Net op school en daarna gezellig naar buitenschoolse opvang! BSO de Veldmuis is voor de jongste kinderen tot ongeveer 7 jaar. Vlakbij school en vertrouwd met de pedagogisch medewerker lopend naar de BSO. Als uw zoon of dochter ongeveer 7,5 jaar is, kijken we of hij/zij toe is aan de overstap naar BSO Villa Veldmuis. Dat is onze locatie voor de oudste kinderen. Dit wordt eerst overlegd met u. Voorwaarde is wel dat er plek is bij Villa Veldmuis.

Vertrouwde basis

Bouwhoek, poppenhoek, huiskamer, atelier. Een vertrouwde basis voor kinderen die net de overstap naar de basisschool hebben gemaakt. Ruimtes die groot en licht zijn. Een mooie plek waar je kunt spelen en uitrusten van een leuke maar toch meestal intensieve schooldag.

Natuurlijk buitenspelen

De buitenspeelplaats van BSO de Veldmuis is zeer ruim en volgens het concept van Natuurlijk Buitenspelen ingericht. Met veel natuurlijke materialen, zoals een zandbak met waterelement en klimelementen die de kinderen veel uitdaging bieden. Uiteraard is er ook ruimte om een balletje te trappen en is er voldoende ander speelmateriaal.

Fit & Fun

Na het eet- en drinkmoment start ons Fit & Fun-programma. In een cyclus van zes tot acht weken (van vakantie tot vakantie) bieden wij dagelijks twee activiteiten aan met een specifiek thema, gericht op drie verschillende leeftijdscategorieën. De activiteiten duren gemiddeld een uur.
Kiest uw kind bijvoorbeeld op maandag voor het thema ‘koken’, dan neemt het de daaropvolgende weken op maandag deel aan verschillende kookactiviteiten. Als uw kind meerderde dagen naar de BSO komt, kan hij of zij zich inschrijven voor verschillende thema’s op verschillende dagen. Bijvoorbeeld koken op maandag, sport & spel op dinsdag en donderdag kunnen de hersens gekraakt worden bij wetenschap & techniek.

Iedere vakantie een cool thema

Ook in de vakanties zijn er kook-, sport- en spelactiviteiten bij BSO de Veldmuis. De activiteiten zijn verbonden aan een spannend verhaal met iedere vakantie weer een ander thema. Leven als een beroemdheid. Met teQ de wereld rond. Techniek. Het verhaal loopt als een rode draad door de vakanties. Onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers bezoeken de kinderen musea of maken andere bijzondere uitstapjes. Of gaan ze mee boodschappen doen op de markt. Laat uw kind het zelf beleven!

Samenwerking

Samen met kinderdagverblijf de Veldmuis en BSO Villa Veldmuis vormen wij kindercentrum de Veldmuis. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.

Ook hebben wij goed contact met basisscholen Pantarijn, Het Veldhuis en De Krullevaar. De gebouwen van de scholen en van de BSO liggen naast elkaar waardoor de kinderen snel bij de BSO zijn. Omdat we met horizontale groepen werken (zelfde leeftijd), zitten er altijd wel vriendjes en vriendinnetjes uit de klas in de groep van uw kind!

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 114701490

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 13:50
Dinsdag
08:30 - 13:50
Woensdag
08:30 - 13:50
Donderdag
08:30 - 13:50
Vrijdag
08:30 - 13:50
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

030 662 07 15

Adres

St. Pietersberg 12a
3453 PH De Meern
  • Avatar

    Kitty de Jong

    Locatiemanager