Kinderopvang

Buitenschoolse opvang De Wonderlamp

BSO De Wonderlamp in Rotterdam Prinsenland

Introductie

Het leven zit vol ritme: de dagen, de seizoenen. In de antroposofische leer beweeg je mee met dat ritme. Bij onze antroposofische BSO De Wonderlamp hebben we daarom veel aandacht voor de seizoenen en de natuur. We eten biologisch, werken met natuurlijke materialen en spelen iedere dag buiten. Ook vieren we de antroposofische jaarfeesten zoals Sinterklaas, Kerstmis, Sint Jan en Sint Maarten.

Kinderen dragen zelf ideeën aan

Veel BSO’s werken met een vast activiteitenprogramma. Dat hebben wij heel bewust niet. Bij BSO De Wonderlamp kijken we vooral naar de behoeftes en wensen van de kinderen. Daarom dagen we de kinderen uit om zelf met ideeën te komen. Ze hebben vaak de meest verrassende plannen. Wat uitvoerbaar is, doen we ook. Op deze manier leren kinderen om na te denken over wat ze echt willen. En leren ze ook om op te komen voor zichzelf.

De kookworkshop is favoriet

We doen bijna iedere dag iets nieuws. Maar de kookworkshop blijft toch favoriet. Kinderen ervaren hierdoor dat je samen moet werken en dat het maken van een planning belangrijk is. Overleggen over het recept. Zelf de boodschappen doen of bestellen. Taken verdelen als je gaat koken. Daarna gezellig samen eten. En … alles weer afwassen en opruimen. Voor de ontwikkeling van een kind is groepsdynamiek heel belangrijk.

Vakantie bij BSO De Wonderlamp: iedere dag een feest

In de schoolvakanties werken wij samen met BSO Mini & Maxi. We bedenken dan wel een gezamenlijk activiteitenprogramma. Vol uitstapjes en leuke workshops. Ons doel is om van iedere dag een feest te maken.

BSO De Wonderlamp is op een bijzondere locatie

Wij zitten in de natuurspeeltuin ‘Pietje Bell’. De elementen zand, gras, bomen en water met stapstenen sluiten helemaal aan bij het antroposofische karakter van onze BSO. Voor de kinderen is het ontzettend fijn om na een dag op school te kunnen spelen in een prachtige omgeving. Kom gerust eens langs met uw kind om kennis te maken!

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 233978409

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
12.30 - 18.30
Dinsdag
12.30 - 18.30
Woensdag
12.30 - 18.30
Donderdag
12.30 - 18.30
Vrijdag
12.30 - 18.30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 286 98 60

Adres

Hattasingel 45
3066 HH Rotterdam
Prinsenland
  • Avatar

    Sarah van Maanen

    Locatiemanager