Kinderopvang

Buitenschoolse opvang Drakenstein

BSO Drakenstein in Capelle aan den IJssel Schollevaar

Introductie

Op Buitenschoolse opvang (BSO) Drakenstein in Capelle aan den IJssel Schollevaar beleeft je kind de mooiste avonturen tijdens die naschoolse uurtjes. Je vindt ons op een prachtige plek: direct naast het Schollebos. We besteden veel aandacht aan sport en spel, onder andere door een keer per week onder begeleiding van een sport- en bewegingscoördinator activiteiten aan te bieden. Buiten sporten we graag op het grasveld tegenover de buitenschoolse opvang (BSO)..

Gezond eten vinden wij belangrijk! Dus gaan wij tijdens een activiteit samen met de kinderen boodschappen doen. Om vervolgens zelf een heerlijk gezond broodje te maken.
Tijdens schoolweken gaan wij minimaal één keer per week op stap. Dat kan lopend, met een busje of fietsend. Er is altijd voldoende begeleiding aanwezig! Dus kom maar op en laat je uitdagen bij BSO Drakenstein.

Heel veel te doen bij BSO Drakenstein

Bij BSO Drakenstein zorgen we elke dag voor een gevarieerd activiteitenaanbod. De crearuimte is een favoriete plek voor veel van de kinderen. Hier komen kinderen vanuit alle groepen bij elkaar wanneer ze willen knutselen. Buiten is er ook van alles te doen. Wij gebruiken het schoolplein van de Contrabas, Dat is in de zomer van 2022 helemaal opgeknapt en voorzien van allerlei mooie speelattributen.

We vinden het ook leuk om bijzondere activiteiten te organiseren of eraan mee te doen. Zo kijken we nu alweer uit naar Huttendorp, op het grasveld tegenover de BSO. Samen met de kinderen bouwen we dan de allermooiste hutten.

Samenwerking

We werken nauw samen met basisschool De Contrabas. Kinderen van groep 1 tot en met 3 worden na de voorschoolse opvang naar hun eigen klas gebracht. Als het nodig is, geven we bijzonderheden van je kind aan de leerkracht door. Na schooltijd halen wij de kinderen weer op bij hun klas. Samen lopen we door de school naar de BSO. Kinderen vanaf groep 4 komen zelfstandig naar de BSO, via de school. Kinderen van andere scholen (Het Baken en De Catamaran) worden met ander vervoer opgehaald.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

LRK 171658528

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 442 18 16

Adres

Klarinet 1
2907 GE Capelle aan den IJssel
Schollevaar
  • Avatar

    Eveline Haak

    Locatiemanager