Kinderopvang

Buitenschoolse opvang Onze Wereld

BSO in Rotterdam Het Lage Land

Introductie

Op onze buitenschoolse opvang (BSO) vangen we kinderen op van Basisschool Onze Wereld. Kinderen vanaf groep 4 komen zelfstandig naar de ruimte, de jongere kinderen pikken wij op. We hebben één groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar, één groep voor 4 tot en met 12 jaar en een groep voor 8+.

Je kind bepaalt zelf

Hier doet je kind waar het zelf zin in heeft, want de tijd op de BSO is vrije tijd. Wil je kind naar buiten? Dat kan altijd. Knutselen? Ook dat organiseren we elke dag. En als het buiten slecht weer is doen we binnen graag gezelschapsspelletjes. Maar even rustig een boekje lezen of helemaal niks doen kan ook gewoon.

Wij maken gebruik van de aula beneden. De kinderen van 8 jaar of ouder hebben hun eigen plek op het leerplein, op de eerste verdieping. Naast de aula is een kleine speelzaal. Ideaal als het weer écht te slecht is om buiten te spelen.

Heerlijk in de buitenlucht

Niets zo lekker als frisse lucht, dus als het even kan, gaan we natuurlijk wel naar buiten. Daar kunnen we gebruikmaken van het schoolplein. Het voetbalveld is daar de favoriet van veel meisjes en jongens. Maar er is nog veel meer ruimte voor sport een spel. Zo kunnen we er tafeltennissen of lekker stoepkrijten. Even op adem komen doen we aan onze picknicktafel. En dan snel weer door!

De vakanties zijn te gek

In de vakanties doen we samen met locatie Oosterflank de leukste dingen. We volgen elke vakantie een programma met een ander thema. Elke dag bieden we activiteiten binnen het thema, zoals koken, knutselen of een uitstapje naar het museum of een grote speeltuin. We bedenken de activiteiten met de leeftijden in ons achterhoofd, dus het kan zijn dat de oudste groep iets anders doet dan de jongere kinderen.

Ook is er elke zomervakantie een gro-up sportdag. We gaan dan met alle locaties naar een plek om lekker te sporten en te bewegen. Grote thema’s zoals Kinderboekenweek, Koningsdag en Sinterklaas doen we in overleg met de school. Zo doet je kind nooit twee keer hetzelfde.

We doen het samen

We zitten in hetzelfde gebouw als de basisschool en werken goed met hen samen. Gebeurt er daar iets belangrijks, dan horen we ervan. En andersom natuurlijk ook. Maar jij als ouder bent ook een belangrijke samenwerkingspartner. Jij kent je kind het allerbeste, dus we horen graag hoe jij de ideale opvang voor je ziet.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

LRK 113426835

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
14:30 - 18:30
Dinsdag
14:30 - 18:30
Woensdag
12:00 - 18:30
Donderdag
14:30 - 18:30
Vrijdag
14:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 202 27 68

Adres

Cornelis Danckertsstraat 34
3067 XG Rotterdam
Het Lage Land
  • Avatar

    Babette Marree

    Locatiemanager