Kinderopvang

Buitenschoolse opvang Smaragd

BSO Smaragd in Rotterdam Oude Westen

Introductie

Een gezellige, huiselijke locatie die inspeelt op uitdagingen die een grote stad biedt. Dát is BSO Smaragd. We vinden het belangrijk dat alle kinderen zich thuis voelen bij ons. Met een gesprek, spel, (thema-)activiteiten of een uitstapje in de buurt. Bij BSO Smaragd vliegt de tijd voorbij!

Het aanbod op BSO Smaragd

… is eigenlijk te groot om op te noemen. De kinderen kunnen bij ons bouwen, hun eigen experimenten doen of gezellig spelletjes spelen. Maar ook kunnen ze spelen in de huishoek, buitenspelen of een toneelstukje opvoeren. We gaan regelmatig op stap in de wijk en soms naar een museum, de bibliotheek of het park. Op vrijdag is er ook voorschoolse opvang van 7:30 tot 8:30.

Aandacht voor het individuele kind

Er gebeurt zoveel in het leven van een kind. Een nieuwe broer of zus. Een toets op school. Ruzie met een vriendin. Een verjaardag die eraan komt. Onze pedagogisch medewerkers praten met ieder kind even bij. Over de grote en kleine dingen die hem of haar bezighouden. We bouwen een band op met alle kinderen die bij ons komen. En wilt u weten hoe het gaat, dan vraagt u het. In ieder geval houden wij jaarlijks tienminutengesprekken met u.

Iedere leeftijdsgroep krijgt zijn eigen aanbod

Bij BSO Smaragd werken we leeftijdsgericht. De kinderen mogen in alle ruimtes komen en zelf kiezen met wie en waar ze gaan spelen. We zorgen er wél voor dat de aangeboden activiteiten aansluiten op de behoefte en de leeftijd van het kind.

Van de vakanties maken we iets bijzonders

Er zijn dan kook-, sport- en spelactiviteiten. En ook in de vakanties gaan we op stap. Onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers gaan de kinderen naar het zwembad, het theater of doen andere uitdagende activiteiten. En elk jaar organiseren we de zomerspelen. Een gezellige sportdag waar alle locaties van Gro-up aan meedoen.

We zijn gevestigd in het gebouw van KC Het Oude Westen.

Je vindt BSO Smaragd in de KC Het Oude Westen. Samen met de Van Veldhuizen Stichting, peuteropvang Olivijn en KDV Olivijn. De school is naast buurthuis De Nieuwe Gaffel en op vijf minuten lopen van de KC Het Oude Westen– en Augustinusschool. Met onze peuter opvanglocaties werken we al jaren nauw samen met deze scholen. Een gezamenlijke BSO-locatie is dus een logisch vervolg. Ook met de andere scholen in het centrum zoals ’t Landje, De Jan Prins en de Willibrordschool werken we samen. Bij deze scholen kunnen we uw kind ook ophalen en opvangen.

Wilt u een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom! Belt of mailt u voor een afspraak?

Meer informatie

LRK 192949056

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
14:30 - 18:30
Dinsdag
14:30 - 18:30
Woensdag
11:30 - 18:30
Donderdag
14:30 - 18:30
Vrijdag
14:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 57 11 53 51

Adres

Van Speykstraat 109
3014 VG Rotterdam
Centrum
  • Avatar

    Rachel Bekker

    Locatiemanager