Kinderopvang

Buitenschoolse opvang Villa Fantasia

BSO Villa Fantasia in Capelle aan den IJssel Middelwatering

Introductie

BSO voor het oudere kind

Vanaf ongeveer 6 jaar stroomt uw kind vanuit BSO Villa Wonderland door naar BSO Villa Fantasia in Obs Klim-Op. Wij hebben twee groepen met ieder een eigen ruimte. In de ochtend maakt peuteropvang Fantasia gebruik van deze ruimtes. Bij bepaalde activiteiten zetten we de deuren open. Dan kan uw kind zelf kiezen aan welke activiteiten hij/zij wil deelnemen.

Talent ontdekken bij BSO Villa Fantasia

Houdt uw kind van sporten, dansen, schilderen of muziek maken? Ons afwisselende activiteitenprogramma staat als een huis! Of wij organiseren het, of we werken samen met Brede School Netwerken Capelle aan den IJssel. Zij organiseren workshops en korte cursussen in één van de scholen waar wij onze opvang bieden. Ook niet onbelangrijk: we mogen sporten in de gymzaal van de Montessorischool. En als het droog is, spelen we graag op het prachtige natuurschoolplein. Genoeg voor uw kind om te ontdekken wat hij of zij leuk vindt. Misschien ontdekt uw kind wel een onverwacht talent bij zichzelf!

Training Rots & Water

Op BSO Villa Fantasia doen we veel in groepsverband. Een fijne manier voor kinderen om te oefenen met hun sociale vaardigheden. Dat is soms best lastig. Ter ondersteuning bieden onze speciaal getrainde pedagogisch medewerkers hiervoor de weerbaarheidstraining Rots & Water. Met deze training worden de sociale competenties versterkt en de weerbaarheid vergroot. Erg belangrijk bij pesten.

Iedere vakantie een cool thema

Ook in de vakanties zijn er kook-, sport- en spelactiviteiten. De activiteiten zijn verbonden aan een spannend verhaal met iedere vakantie weer een ander thema. Op wereldreis. De camping. Licht en donker. Techniek. Het thema loopt als een rode draad door de vakanties. Onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers bezoeken de kinderen musea of de bibliotheek. Of ze gaan mee boodschappen doen op de markt. Laat uw kind het zelf beleven!

Samenwerking

We werken nauw samen met obs Klim-Op, de Montessorischool Capelle en De Horizon, locatie Roerdomplaan. Onze pedagogische werkwijze sluit hier zoveel mogelijk op aan. Omdat de BSO in hetzelfde gebouw zit, is het voor kinderen snel vertrouwd. Er is regelmatig overleg met directie en leerkrachten. Waar mogelijk nemen we deel aan thema’s en festiviteiten van deze twee scholen.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 467864445

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:30 - 18:30
Dinsdag
08:30 - 18:30
Woensdag
13:30 - 18:30
Donderdag
08:30 - 18:30
Vrijdag
08:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 46 70 38 07

Adres

Lijstersingel 22
2902 JD Capelle aan den IJssel
Middelwatering
  • Jolene-Konijnenburg-150x150.jpg

    Jolene Konijnenburg

    Locatiemanager