Kinderopvang

Buitenschoolse opvang Villa Sprookjesland

Buitenschoolse opvang Villa Sprookjesland in Capelle aan den IJssel

Introductie

BSO voor het oudere kind

Vanaf ongeveer 8 jaar stroomt uw kind vanuit BSO Villa Wonderland, groep Magic kids door naar BSO Villa Sprookjesland in de Montessorischool. We hebben in de school een ruimte waarvan we gebruik maken voor de BSO. In de ochtend maakt de school zelf gebruik van deze ruimte.

Talent ontdekken bij BSO Villa Sprookjesland

Houdt uw kind van sporten, dansen, schilderen of muziek maken? Ons afwisselende activiteitenprogramma staat als een huis! Of wij organiseren het, of we werken samen met Brede School Netwerken Capelle aan den IJssel. Zij organiseren workshops en korte cursussen in één van de scholen waar wij onze opvang bieden. Ook niet onbelangrijk: we mogen sporten in de gymzaal van de Montessorischool. En als het droog is, spelen we graag op het prachtige natuurschoolplein. Genoeg voor uw kind om te ontdekken wat hij of zij leuk vindt. Misschien ontdekt uw kind wel een onverwacht talent bij zichzelf!

Training Rots & Water

Op BSO Villa Sprookjesland doen we veel in groepsverband. Een fijne manier voor kinderen om te oefenen met hun sociale vaardigheden. Dat is soms best lastig. Ter ondersteuning bieden onze speciaal getrainde pedagogisch medewerkers hiervoor de weerbaarheidstraining Rots & Water. Met deze training worden de sociale competenties versterkt en de weerbaarheid vergroot. Erg belangrijk bij pesten.

Iedere vakantie een cool thema

Ook in de vakanties zijn er kook-, sport- en spelactiviteiten. De activiteiten zijn verbonden aan een spannend verhaal met iedere vakantie weer een ander thema. Op wereldreis. De camping. Licht en donker. Techniek. Het thema loopt als een rode draad door de vakanties. Onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers bezoeken de kinderen musea of de bibliotheek. Of ze gaan mee boodschappen doen op de markt. Laat uw kind het zelf beleven!

Samenwerking

We werken nauw samen met obs Klim-Op, de Montessorischool Capelle en De Horizon, locatie Lijstersingel. Onze pedagogische werkwijze sluit hier zoveel mogelijk op aan. Omdat de BSO in hetzelfde gebouw zit, is het voor kinderen snel vertrouwd. Er is regelmatig overleg met directie en leerkrachten. Waar mogelijk nemen we deel aan thema’s en festiviteiten van deze twee scholen.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 221335997

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
13:30 - 18:30
Dinsdag
13:30 - 18:30
Woensdag
13:30 - 18:30
Donderdag
13:30 - 18:30
Vrijdag
13:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 14 21 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 12 74 68 27

Adres

Reigerlaan 64
2903 LL Capelle aan den IJssel
Middelwatering
  • Jolene-Konijnenburg-150x150.jpg

    Jolene Konijnenburg

    Locatiemanager