Kinderopvang

Buitenschoolse opvang Zomerland

BSO in Puttershoek

Introductie

Onze buitenschoolse opvang (BSO) ligt op minder dan 5 minuten loopafstand van de scholen Het Driespan en De Schelp. Onderweg naar de BSO kunnen kinderen even de dag van zich af laten glijden en hun verhaal vertellen aan de andere kinderen of de pedagogisch medewerker.

Ingedeeld op leeftijd

De kinderen die net naar school gaan starten in de groep Coole Kikkers met leeftijdgenootjes. Die groep houden we zo klein mogelijk. De Blitse Bevers is een groep van 4- tot 12-jarigen. Vanaf 7 jaar kunnen kinderen doorstromen naar de Toffe Tijgers in de dependance, als er daar plek is. Als er nog geen plek is, kunnen ze wel al gebruik maken van de sporthal.

Wij zorgen elke dag weer voor een leuk activiteitenprogramma. Wat je kind gaat doen, kiest het helemaal zelf. Dus of je kind nou sportief, technisch of creatief is: hier kan alles. Door de verdeling van leeftijdsgroepen passen de aangeboden activiteiten altijd bij de wensen en ontwikkeling van je kind.

Een ideaal gebouw

Op onze fijne plek hebben we twee lokalen met allerlei spel- en knutselmaterialen. De kinderen kunnen zelf bij de spullen, dus ze kunnen lekker aan de slag. Extra benodigdheden pakken ze samen met een medewerker uit de centrale knutselkast. In de centrale hal is een grote keuken waar we vaak samen koken en bakken.

Op meerdere plaatsen staan banken waar groepjes kinderen een boek kunnen lezen, gezellig met elkaar kunnen kletsen of gewoon even tot rust kunnen komen. De grote eettafel in de gang kan gebruikt worden voor huiswerk, gezelschapsspelletjes of een diner.

De deur uit

Op het terrein voor de BSO wordt buiten gespeeld door de jongste kinderen. Zij pakken zelf skates, loopklossen, springtouw, stoepkrijt of ballen en gaan lekker hun gang. De oudere kinderen kunnen zelfstandig of met een medewerker naar één van de speeltuintjes in de buurt, naar de natuurspeeltuin bij school of meespelen voor of achter de dependance.

Magische vakanties

Tijdens de vakanties sluiten we aan bij het vakantiethema van gro-up. De kinderen denken mee over het vakantieprogramma, want zij weten het beste waar ze zin in hebben. Elke vakantie is er wel een nieuwe workshop, een leuke challenge of een andere uitdaging voor de kinderen.

In de zomervakantie gaan we een dag naar de camping in Dordrecht. De kinderen worden opgehaald met een touringcar en de rest van de dag genieten we van de natuur in de Biesbosch. We sluiten de dag af met een barbecue. Voordat alle kinderen moe maar voldaan terug naar huis gaan.

Meer informatie

LRK 827823952

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
15:15 - 18:30
Dinsdag
15:15 - 18:30
Woensdag
12:30 - 18:30
Donderdag
15:15 - 18:30
Vrijdag
12:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

078 647 53 31

Adres

Zomerplein 16
3297 SE Puttershoek
  • Avatar

    Anoeshka Campalans

    Locatiemanager