Kinderopvang

Kinderdagverblijf De Klauteraars

Kinderdagverblijf De Klauteraars in Capelle aan den IJssel Schenkel

Introductie

Een kijkje in onze keuken

Vanaf 7.30 uur staan de medewerkers van kinderdagverblijf De Klauteraars (voorheen kinderdagverblijf Balou) voor uw kind en u klaar. Uniek binnen Gro-up. Ook bijzonder is dat we kinderen in verschillende leeftijdsgroepen hebben: wij hebben twee verticale groepen van 0 – 4 jaar, de Coole Koala’s en de Stoere Panda’s. Nog leuker is dat we daarbij een ruimte over hebben waar we andere activiteiten organiseren. Ook biedt dit de mogelijkheid om in kleine leeftijdsgroepen gericht te spelen wanneer die behoefte er is. We boffen met een grote buitenruimte en onze ligging bij speeltuinen en het Schollebos. We gaan er dus vaak op uit.

Extra aandacht voor taal

Ons dagprogramma staat in het teken van diverse thema’s. Iedere week staan er andere activiteiten op het programma gericht op de ontwikkeling van uw kind. Thema’s als ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van uw kind. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters. Ieder in zijn eigen tempo. Het belangrijkste is dat uw kind plezier heeft!

Overstap naar de basisschool

En dan is uw kind ineens 4 jaar. Spannend! Het is belangrijk dat we de overstap van kinderdagverblijf De Klauteraars naar de buitenschoolse opvang (BSO) zo klein mogelijk maken. Dat doen we door de oudere peuters al regelmatig bij de BSO te laten spelen. Ze kennen de kinderen en ook de pedagogisch medewerkers al.

Samenwerking

De overgang van het kinderdagverblijf naar de basisschool is een grote stap. Wij zorgen voor een goede overdracht naar de basisschool. Ook bij Voor- en Vroegschoolse Educatie is de samenwerking met school belangrijk. Maar ook met u als ouder. We werken nauw samen met basisschool de Klim-Op. Maar ook met andere omliggende scholen zoals de Groen van Prinsterer is ruimte voor overleg en een goede samenwerking.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 448690858

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 450 17 43

Adres

Bongerd 10
2906 VK Capelle aan den IJssel
Schenkel
  • Avatar

    Sandra Hoeting

    Locatiemanager