Kinderopvang

Kinderdagverblijf De Tovertuin

Kinderdagverblijf De Tovertuin in Vleuten

Introductie

Locatie de Tovertuin heeft het kwaliteitsmerk voor groene kinderopvang behaald. Dat betekent dat er veel aandacht is voor de natuur, duurzaamheid, het milieu en buitenspelen. Op de Tovertuin leren we de kinderen te genieten van het buiten zijn. We geven kinderen de ruimte om te experimenteren en onderzoeken. Hierdoor ontwikkelen kinderen hun eigen identiteit en ontdekken zij steeds weer nieuwe dingen!

In onze natuurtuin kunnen kinderen elke dag op ontdekkingsreis. Er zijn bijvoorbeeld oneffen ondergronden, zoals: gras, zand, houtsnippers en stapstenen. Dit stimuleert tot beweging, het prikkelt de fantasie van het kind en nodigt uit tot samenspel. Ook heuveltjes, andere klimmogelijkheden en verstopplekken ontbreken natuurlijk niet. Kinderen hebben de behoefte om onbespied te kunnen spelen, dat stimuleert het fantasiespel. Onze wilgentenenhut en struiken zijn hier perfect voor!

Onze locatie: een fijne plek voor uw kind

Een ware binnenspeeltuin. Zo ervaren de kinderen de hal op kinderdagverblijf de Tovertuin. De hal is veilig ingericht en stimuleert kinderen in de ontwikkeling van hun grove motoriek. Lekker dansen, springen, klauteren en kruipen. De groepsruimtes zijn huiselijk ingericht, zodat uw kind zich snel thuis voelt. Samen met BSO de Tovertuin en peuteropvang de Tovertuin vormen wij kindercentrum de Tovertuin. Wij bieden alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op hun leeftijd.

Fit en Fun

Fit & Fun is het activiteitenprogramma waar wij mee werken. Waarom noemen wij dat zo? Omdat we naast allerlei sport- en spelactiviteiten ook andere activiteiten bieden! Zoals kunst en expressie, natuur, koken, drama, techniek en nog veel meer. Dagelijks doen we activiteiten met een specifiek thema, gericht op de leeftijd en de ontwikkelingsbehoefte van uw kind. En elke maand staat in het teken van een nieuw thema.

Groepen

Bij kinderdagverblijf de Tovertuin zitten kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar bij elkaar in een groep: de baby-dreumesgroep. Als kinderen 2 jaar zijn, mogen ze de overstap maken naar de peutergroep (2 tot 4 jaar). De inrichting van elk lokaal kan volledig worden afgestemd op de leeftijd van de specifieke groep. Zo zijn er voor baby’s voldoende rustmomenten en krijgen zij de ruimte om de wereld om zich heen te ontdekken. Voor de dreumesen zijn er materialen waarmee zij kunnen onderzoeken en experimenteren in een veilige omgeving. Op de peutergroepen gaan de kinderen weer een nieuwe fase in omtrent hun ontwikkeling. Hier worden zij geprikkeld door het gebruik van levensechte materialen en worden zij aan de hand van passende activiteiten voorbereid op de basisschool.

De babyspecialist als professional

Wij begrijpen als geen ander dat u uw baby in een veilige omgeving wilt laten opvangen. Werken met baby’s vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. De pedagogisch medewerkers van locatie de Tovertuin krijgen extra scholing zodat zij zich kunnen specialiseren tot babyspecialisten. Hierdoor hebben zij voldoende kennis om de behoefte van ieder kind te onderzoeken en hier hun pedagogisch handelen op af te stemmen.

Samenwerking

Een goede overdacht is extra belangrijk. Daar zorgen wij voor. Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Onze pedagogisch medewerkers vullen voor deze overdracht het peuter-kleuter-overdrachtsformulier in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna op naar de school van uw keuze. Als uw kind naar school gaat, is het van harte welkom bij BSO de Tovertuin. Een BSO speciaal voor kinderen tot zes jaar. Waar ook de activiteiten worden aangepast op de leeftijd van uw schoolgaande kleuter.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 117636058

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:00
Dinsdag
07:30 - 18:00
Woensdag
07:30 - 18:00
Donderdag
07:30 - 18:00
Vrijdag
07:30 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

030 890 86 80

Adres

Kweektuinlaan 1
3452 SR Vleuten
Vleuterweide
  • Avatar

    Sylvia Harreveld

    Locatiemanager