Kinderopvang

Kinderdagverblijf Het Houtsnipnest

Kinderdagverblijf Het Houtsnipnest in Zoetermeer Rokkeveen

Introductie

Hieperdepiep, hoera! Hieperdepiep, hoera! De jarige job slaat zijn feestmuts bijna van zijn hoofd als hij zijn beide armen omhoog gooit. Als het zingen is afgelopen, wiebelen alle kinderen zenuwachtig op en neer op hun stoel. Want na het zingen is het tijd voor… de traktatie! Trots pakt de jarige de schaal van tafel. Een legertje gele dolfijnen duikt omhoog uit een blauwe zee van papier. Ontelbaar veel kleine vingertjes peuteren het velletje van de dolfijn en genieten van een lekkere banaan.

Bij kinderdagverblijf Het Houtsnipnest eten we gezond

Dit is slechts een van de voorbeelden waarin wij gezond bezig zijn. Een gezonde levensstijl voor uw kind én ons team, vinden we erg belangrijk. Daarom krijgt uw kind bij ons gezonde tussendoortjes en vragen wij om gezonde traktaties mee te nemen als uw kleintje jarig is.

Uw kind krijgt veel beweging

Bij een gezonde levensstijl hoort natuurlijk ook voldoende beweging. Daarom spelen wij elke dag met de kinderen buiten. We hebben een terrein met een hek eromheen en een dakterras. Op het dakterras spelen we vaak met de kleinste kinderen. Soms spelen we buiten met de grotere kinderen van de buitenschoolse opvang. Dat maakt de overstap voor uw kind straks makkelijker. Daarnaast maken we regelmatig uitstapjes. Dit doen we te voet, met de bolderkar of met het openbaar vervoer. Zo gaan we regelmatig naar het park, de kinderboerderij, het peutertheater of het onderwijs van IKC (Integraal Kindcentrum) De Waterlelie.

We stimuleren de taalontwikkeling van uw kind

Dat doen we op verschillende manieren. Ten eerste werken we volgens de Piramidemethode. Uw kind leert daarmee al snel begrippen en woorden rondom een thema kennen. Daarnaast hebben we een bibliotheek. Daar lezen onze pedagogisch medewerkers regelmatig voor. En de peuters lezen zelf (prenten)boekjes.

Kinderdagverblijf Het Houtsnipnest is onderdeel van IKC De Waterlelie

Dit betekent dat het kinderdagverblijf een zeer nauwe samenwerking heeft met de opvang én het onderwijs van IKC De Waterlelie. Zodat uw kind als hij of zij naar school gaat in een vertrouwde omgeving komt. Het IKC biedt plek voor onderwijs, het speelhuis en de voorschoolse opvang. Alle medewerkers van het IKC en Het Houtsnipnest werken met één visie. Gaat uw kind naar basisschool De Floriant? Dan is hij of zij ook welkom op de buitenschoolse opvang van Het Houtsnipnest.

Meer informatie

LRK 175247304

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 362 27 30

Adres

Plataanhout 53
2719 LC Zoetermeer
Rokkeveen
  • Avatar

    Stephanie van Wieringen

    Locatiemanager