Kinderopvang

Kinderdagverblijf Het Koekoeksnest

Kinderdagverblijf Het Koekoeksnest in Zoetermeer Oosterheem

Introductie

Welkom op Kinderdagverblijf Het Koekoeksnest in Zoetermeer. Hier beleeft je kind een geweldige tijd terwijl we hem of haar voorbereiden op de belangrijke stap naar de basisschool.

Ontwikkelen bij Kinderdagverblijf Het Koekoeksnest in Zoetermeer

Ontwikkelen doe je het makkelijkst op een fijne plek die van alle gemakken voorzien is. Dat is bij ons zeker het geval. In ons lichte gebouw zijn de ruimtes en faciliteiten volledig ingericht op de leeftijden van de kinderen. Er is heel veel speelmateriaal, dus je kind kan elke dag iets anders leuks en leerzaams doen. We maken gebruik van Voor- en Vroegschoolse Educatie om de taal- en spraakontwikkeling te stimuleren. Zo bereiden we bijvoorbeeld de groep met kinderen van 3 jaar voor op de overstap naar school. Zij werken al dagelijks in de kring en kunnen zo een beetje wennen aan het schoolse bestaan.

Lekker naar buiten

Hoewel het binnen goed vertoeven is, gaan we natuurlijk het liefste naar buiten. Dat is leuk én gezond. Buiten hebben we een veilige ontdektuin, met aparte speelruimte voor de baby's. De grotere kinderen spelen in de zandbak. Of ze fietsen, sjouwen en bouwen. De ontdektuin biedt veel avontuur, dus er is van alles mogelijk. En zijn we toch even uitgespeeld in onze tuin? Dan maken we een uitstapje naar de speeltuin, de markt of het park. Gezellig met iedereen op de bolderkar of in de bakfiets. Ook gaan we graag op bezoek bij de oudere bewoners boven ons pand. Voor hen maken we soms koekjes. Die vinden ze heerlijk.

Extra hulp aanwezig

Bij sommige peuters blijkt op jonge leeftijd dat ze wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bij ons is die ondersteuning nooit ver weg. Jeugdhulp zit in hetzelfde pand als wij, en we werken er nauw mee samen. Met het Dagprogramma Jonge Kind wordt de kans verkleind dat kinderen met een achterstand beginnen aan de basisschool.

Goede overdracht

De stap naar de basisschool is belangrijk en best een beetje spannend. Wij zorgen daarom voor een goede overdracht. En als jullie straks ook behoefte hebben aan buitenschoolse opvang (BSO), dan hoef je niet ver te zoeken. Onze gelijknamige BSO zit in hetzelfde gebouw. Dat voelt dus meteen lekker vertrouwd voor je kind.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

LRK 987872916

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
07:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 593 70 84

Adres

Oosterheemplein 238
2721 NC Zoetermeer
Oosterheem
  • Avatar

    Sita Dossett

    Locatiemanager