Kinderopvang

Kinderdagverblijf Het Lijsternest

Kinderdagverblijf Het Lijsternest in Zoetermeer De Leyens

Introductie

Eerst de kippen voeren, dan een beschuitje met aardbeien uit eigen tuin en als toetje wat appels plukken. Zo zien de dagen op Kinderdagverblijf Het Lijsternest in Zoetermeer Leyens eruit. Dat gun je toch ieder kind?

Een prachtige plek in Zoetermeer Leyens

Kinderdagverblijf Het Lijsternest vind je in een oude boerderij, in de rustige en groene woonwijk Zoetermeer Leyens. Dat het ooit een boerderij is geweest, zie je nog goed. Door de houten balken, de echte boerderijdeuren en de bijzondere ramen voelt het hier heel knus. De groepen op ons kinderdagverblijf zijn ruim opgezet. Daardoor hebben de kinderen alle ruimte om te spelen en te ontdekken.

Kinderdagverblijf Het Lijsternest heeft een eigen tuin

Kinderdagverblijf Het Lijsternest heeft een eigen tuintje in de wijktuin van De Leyens. In die tuin groeien verschillende groenten. Bij ons leert je kind dat groenten op het land groeien en niet in de supermarkt. Daarnaast heeft de wijktuin een grote buitenruimte. Dus is het lekker weer? Dan lunchen we daar.

Vaak buiten

Rond ons kinderdagverblijf hebben we ook een natuurtuin die we speciaal hebben ingericht voor de kinderen. De peuters spelen hier elke dag buiten. In de natuurtuin ontdekken ze wat de natuur allemaal te bieden heeft. Ze spelen met zand en kunnen naar hartenlust rennen en fietsen. De baby’s nemen we ook zoveel mogelijk mee naar buiten.

Binnen is er ook genoeg te beleven

In onze monumentale boerderij zijn er vier groepsruimtes. Deze ruimtes hebben we ingericht per doelgroep. Er zijn verschillende speelhoeken. Onze peuters kunnen terecht in de poppenhoek, autohoek of bouwhoek. De baby’s spelen op matten waar zij veel ontwikkelmateriaal vinden. We werken met thema’s van vier weken. Het leuke hiervan is dat je kind spelenderwijs elke maand nieuwe woorden en begrippen rondom het thema leert.

We zorgen voor een veilige overstap

Op onze locatie vind je ook de buitenschoolse opvang (BSO), de KIDSclub en het speeltaalhuis. Deze hebben allemaal hun eigen ingang. Gaat je kind naar de BSO als het 4 jaar wordt? Dan is de overgang niet zo groot. Je kind is dan al bekend met het terrein.

Vanaf het moment dat je kind 3 wordt, gaan we regelmatig op visite bij basisschool ’t Plankier. Zo kan je kind alvast kijken hoe het er op de basisschool aan toegaat.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

LRK 173003667

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 341 76 76

Adres

Hitchcockstrook 24
2726 VN Zoetermeer
De Leyens
  • Avatar

    Sanne Langeveld

    Locatiemanager