Kinderopvang

Kinderdagverblijf Het Meeuwennest

Kinderdagverblijf Het Meeuwennest in Zoetermeer Oosterheem

Introductie

Op Kinderdagverblijf Het Meeuwennest in Zoetermeer Oosterheem bieden we je kind een veilige, stimulerende en vooral leuke omgeving om te groeien en te leren. We bieden opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar, verdeeld over drie groepen: de babygroep (0-18 maanden), de verticale groep (18 maanden - 3 jaar) en de 3+ groep. Zo zorgen we ervoor dat alle kinderen de zorg en aandacht krijgen die past bij hun ontwikkelingsfase.

Spelen en ontdekken bij Kinderdagverblijf Het Meeuwennest

Onze locatie is ruim en is door de vele ramen lekker licht. Onze centrale speelhal is een waar speelparadijs, onderverdeeld in diverse hoekjes zoals de bouwhoek, de verzorghoek, de verkleedhoek en de leeshoek. We hebben ook een grote speelbus, een favoriet bij veel kinderen. De open kastjes geven kinderen de vrijheid om zelf te kiezen waarmee ze willen spelen, wat hun autonomie en zelfvertrouwen versterkt.

Naar buiten

Bij Het Meeuwennest vinden we het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen. De grote buitenruimte biedt daarvoor volop speelplezier met klim- en speeltoestellen, en we hebben een schuur vol met stepjes, fietsen en auto’s. Voor de allerkleinsten is er een apart, afgezet stukje waar zij veilig kunnen spelen. Ook maken we regelmatig uitstapjes naar de vele kleine speeltuintjes in de buurt. Buiten spelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen..

Spelenderwijs ontwikkelen

Bij Het Meeuwennest ontwikkelt je kind zich spelenderwijs. We behandelen telkens nieuwe thema’s die passen bij de belevingswereld van je kind. Zo zorgen we ervoor dat je kind zich op alle vlakken goed ontwikkelt, en wordt de stap naar de basisschool zo klein en fijn mogelijk. Door de doorlopende lijn van de babygroep naar de verticale groep en uiteindelijk de 3+ groep, kunnen kinderen geleidelijk wennen aan nieuwe uitdagingen en omgevingen. In de 3+ groep krijgen de kinderen alle mogelijkheden om zich voor te bereiden op de basisschool..

Bijzondere activiteiten

Naast het dagelijkse spelplezier organiseren we regelmatig gezamenlijke activiteiten. Denk aan het voorleestheater tijdens de Nationale Voorleesdagen, poppenkastvoorstellingen met Sinterklaas en uitstapjes met de boekenfiets in Zoetermeer Oosterheem. Onze peutergym is een hit onder de kleintjes en ModderDag is een jaarlijkse favoriet van veel kinderen. Dan mogen ze heerlijk vies worden terwijl ze ontdekken en experimenteren. Maar er zijn nog meer terugkerende evenementen die we samen vieren. Bijvoorbeeld de Nationale Buitenspeeldag, NL Doet, en activiteiten rondom thema’s zoals Pasen, Kerst en Moederdag.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

LRK 102208049

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:15 - 18:30
Dinsdag
07:15 - 18:30
Woensdag
07:15 - 18:30
Donderdag
07:15 - 18:30
Vrijdag
07:15 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 343 82 20

Adres

Hodenpijlstraat 16
2729 EA Zoetermeer
Oosterheem
  • Avatar

    Anouschka Francisco

    Locatiemanager