Kinderopvang

Kinderdagverblijf Het Pinguïnnest

Kinderdagverblijf Het Pinguïnnest in Den Haag Ypenburg

Introductie

Welkom bij Kinderdagverblijf Het Pinguïnnest, een kleinschalig kinderdagverblijf in het hart van Ypenburg. Bij Het Pinguïnnest bieden we je kind rust, persoonlijke aandacht en een rijke ontwikkelingsomgeving. Hier gaat je kind volop groeien en bloeien.

Kleinschalig en huiselijk Kinderdagverblijf Het Pinguïnnest

We werken bij Kinderdagverblijf Het Pinguïnnest met twee verticale groepen waarin kinderen van verschillende leeftijden samenkomen. Dat zorgt voor een huiselijke sfeer, rust en veiligheid. Op de bovenverdieping bieden we peuteropvang aan, perfect voor kinderen die bijna klaar zijn voor de overstap naar de basisschool. Onze ruimtes zijn ingericht met het oog op leeftijdsgerichte activiteiten, zodat je kind op zijn of haar ontwikkelniveau wordt uitgedaagd.

We werken op Kinderdagverblijf Het Pinguïnnest met Piramide. Dat is een effectieve methode voor voorschoolse educatie. Piramide behandelt allerlei thema’s die een rol spelen in het leven van je kind en zorgt er tegelijkertijd voor dat je kind de juiste vaardigheden leert. Zo zorgen we ervoor dat de overstap naar de basisschool straks zo klein en fijn mogelijk is.

Groene en grote buitenruimte

Een van de unieke kenmerken van Het Pinguïnnest is onze grote buitenruimte. De buitenruimte is veilig omheind en er is altijd voldoende toezicht aanwezig. Hier kunnen kinderen zich uitleven in de zandbak, rondrijden op verschillende voertuigen en genieten van de natuur. We gaan de buitenruimte zelfs omtoveren tot een groene tuin, geheel in onze nieuwe huisstijl.

Een fijn gebouw

Ons gebouw is van alle gemakken voorzien. De lokalen zijn licht en ingericht met diverse speelhoeken en materialen die passen bij de thema’s. Hierdoor kunnen kinderen zelfstandig materiaal pakken en lekker gaan spelen. Onze centrale hal biedt een gemeenschappelijke ruimte waar we de dag kunnen beginnen en afsluiten, en waar we leuke activiteiten organiseren zoals PeuterGym en zomerfeesten met ouders.

Goed bereikbaar in Ypenburg

Het Pinguïnnest is gunstig gelegen in Ypenburg, dichtbij de uitvalswegen naar Den Haag, Amsterdam, Delft en Rotterdam. Bovendien zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen rondom het gebouw. Dus als je je kind brengt en toch iets langer wilt blijven, kan dat gewoon. Wel zo fijn.

Gezonde voeding

Bij Kinderdagverblijf Het Pinguïnnest hechten we veel waarde aan gezonde voeding. Naast de dagelijkse broodmaaltijd bieden we altijd verse groenten zoals komkommers, paprika’s en tomaatjes aan. We maken geregeld macaroni of soep, zodat de kinderen verschillende smaken ontdekken en een goede portie groente binnenkrijgen.

Ontwikkeling en communicatie

We maken gebruik van het kindvolgsysteem KIJK, wat ons helpt om gerichte activiteiten te kiezen die de ontwikkeling van jouw kind stimuleren. Jij moet als ouder altijd op de hoogte zijn van alle belangrijke ontwikkelingen. We plannen daarom vaste 10-minutengesprekken om de voortgang te bespreken. Daarnaast gebruiken we een ouderapp. Daarmee kunnen we foto’s en updates delen. Ook kun jij er gemakkelijk extra opvangdagen mee aanvragen.

Samenwerking

We werken samen met de lokale bibliotheek. Soms gaan we op bezoek om boekjes uit te kiezen, maar ze komen ook bij ons langs om voor te lezen. Ook organiseren we een voorleesontbijt met ouders, de paasbrunch en sportieve evenementen zoals de Peutervierdaagse, de Koningsspelen en ModderDag.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

LRK 426964743

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

015 285 39 38

Adres

Weidevogellaan 268
2496 PP Den Haag
Ypenburg
  • Avatar

    Bernice Egberink

    Locatiemanager