Kinderopvang

Kinderdagverblijf HotoldeBotol

Kinderdagverblijf HotoldeBotol in Vleuten

Introductie

Kinderdagverblijf Hotoldebotol … alle ruimte

Fietsen, glijden van de glijbaan, verstoppertje spelen of klimmen en klauteren. Uw kind kan genieten van de ruimte die we binnen én buiten hebben. Maar dat is nog niet alles. Er is een zandbak, een waterbaan en … een prachtige buitenkeuken. Wat een luxe … koken in eigen tuin! Door de mooie, grote bomen hebben we genoeg schaduw en er is genoeg gras om op te liggen en spelen. Ook voor de allerkleinsten. Samen met BSO UitdeKunst en BSO Piek-o-Bello vormen wij kindercentrum Hotoldebotol. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.

Gevarieerd aanbod

Wij bieden uw baby, dreumes en peuter structuur en regelmaat. Naast de dagelijkse structuur werken we bij kinderdagverblijf Hotoldebotol met thema’s. Zo maken we elke periode bijzonder voor uw kind. En stimuleren we hem/haar om zich met verschillende onderwerpen bezig te houden. De baby’s voelen en kijken. Grotere kinderen maken en bedenken. Ieder op zijn/haar eigen tempo en manier. Wij laten uw kind graag zelf onderzoeken en bevorderen de zelfstandigheid. Zo mooi om de trotse, blije gezichtjes te zien als hun prachtige kunstwerk voor papa of mama is gelukt!

Jong leert van oud en andersom

Kinderdagverblijf Hotoldebotol heeft groepen waar kinderen van verschillende leeftijden samen spelen. Dat doen we bewust, want kinderen leren veel van elkaar. De jongere kinderen kunnen ‘afkijken’ bij de oudere kinderen en de oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep. Ook spelen ze regelmatig met kinderen uit andere groepen in de ruime hal. Hier is nog meer gelegenheid voor klimmen en klauteren, maar ook voor activiteiten en feestjes.

Samenwerken met school

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Een goede overdacht is dan extra belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor een overdrachtsformulier in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna op naar de school van uw keuze. Hotoldebotol zit naast de Kees Valkensteinschool in Vleuten. Er stromen ook kinderen door naar de Willibrordschool en de Torenpleinschool. Met alle drie de scholen onderhouden wij goed contact. Bijvoorbeeld met festiviteiten. De kinderen kennen de school daardoor vaak al een beetje. Dit maakt de overstap voor uw kind wat kleiner.

Samenwerken met de BSO

Gaat uw kind na schooltijd naar de buitenschoolse opvang (BSO)? Kinderen van de Kees Valkensteinschool en de Willibrordschool zijn van harte welkom op BSO UitdeKunst. BSO UitdeKunst is voor kinderen van Hotoldebotol bekend terrein. We delen het gebouw met elkaar dus uw kind kent onze medewerkers al. Uw kleuter kan alvast wennen op de BSO voordat het naar de basisschool gaat. Dit maakt de overstap makkelijker. Onze andere BSO Piek-O-Bello zit naast de Torenpleinschool. Ook deze BSO zorgt voor een gave tijd na schooltijd voor kinderen van die school.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 126383698

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:00
Dinsdag
07:30 - 18:00
Woensdag
07:30 - 18:00
Donderdag
07:30 - 18:00
Vrijdag
07:30 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

030 677 38 55

Adres

Kortland 21
3451 VD Vleuten
wijk 10
  • Avatar

    Lindsay van den Hoven

    Locatiemanager