Kinderopvang

Kinderdagverblijf IKC De Buytenkans

Kinderdagverblijf IKC De Buytenkans in Zoetermeer Buytenwegh

Introductie

Met zijn kleine vinger poert de peuter in de grond. Hij weet toch zeker dat daar net iets kroop. Een schepje biedt hulp. In de grond die hij met de schep heeft losgemaakt glinstert iets. Dit keer zijn zijn duim en wijsvinger op tijd. Trots trekt hij de regenworm uit de grond. ‘Kijk weer een slang!’ roept hij enthousiast. De rest van de kinderen komt kijken. Voorzichtig zet het jongetje de regenworm op een blaadje. ‘Dag slang, ga maar weer naar je huisje!’.

In de natuurtuin van kinderdagverblijf IKC de Buytenkans leert uw kind alles over de natuur

En ja, dat betekent dat uw kind thuiskomt met zand achter zijn of haar oren. Onze enthousiaste medewerkers hebben samen gezorgd voor dit stukje natuur midden in de stad. Hier leert uw kind over de jaargetijden via de fruitboompjes. En uw kind kan heerlijk door het gras kruipen, zich verstoppen in de bosjes of door de tunnel rennen.

En als het regent, is er binnen genoeg te beleven

In onze groepsruimtes zijn verschillende speelhoeken. De kinderen kunnen zich vermaken in de poppenhoek, autohoek of bouwhoek. De kleintjes vermaken zich in de hoeken die we speciaal hebben ingericht met kleden en ontwikkelmateriaal. In de hal van kinderdagverblijf IKC de Buytenkans is nog veel meer te beleven. Daar is er namelijk een winkeltje waar de peuters hun boodschappen kunnen doen. En in de winter leven de kinderen zich uit in de ballenbak.

Spelen staat voorop en ontwikkelen gaat vanzelf!

Uw kind ontwikkelt zich bij ons doordat hij of zij omgeven is door kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Hierdoor leert een kind op zijn beurt te wachten en samen te spelen. Daarnaast bieden wij verschillende activiteiten rondom thema’s aan. Met als doel de taalvaardigheid van uw kind te stimuleren. Dit alles om de overgang naar de basisschool vlekkeloos te laten verlopen. Wij werken samen met basisschool De Watersnip. En natuurlijk met buitenschoolse opvang IKC de Buytenkans en speeltaalhuis IKC de Buytenkans.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 518572596

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 323 07 10

Adres

Busken Huethove 6
2717 XK Zoetermeer
Buytenwegh
  • Avatar

    Sanne Waasdorp

    Locatiemanager