Kinderopvang

Kinderdagverblijf IKC De Buytenkans

Kinderdagverblijf IKC De Buytenkans in Zoetermeer Buytenwegh

Introductie

Met ons kinderdagverblijf zijn we onderdeel van IKC De Buytenkans in Zoetermeer Buytenwegh. We delen ons pand met de basisschool, de buitenschoolse opvang (BSO) en het speeltaalhuis. We werken nauw met elkaar samen. Dat betekent voor jou en je kind dat de overstap van het kinderdagverblijf naar de basisschool en de BSO heel vloeiend verloopt..

Kinderdagverblijf IKC De Buytenkans in Zoetermeer Buytenwegh

Ons Kinderdagverblijf IKC De Buytenkans, midden in de wijk Buytenwegh in Zoetermeer, is superfijn. De ruimtes grenzen aan de tuin waardoor er veel lucht naar binnen valt. In de groepsruimtes zijn verschillende speelhoeken. De kinderen vermaken zich in de poppenhoek, de autohoek of de bouwhoek. De allerkleinsten kunnen hun hart ophalen in een van de hoeken die we speciaal voor hen hebben ingericht, met kleden en ontwikkelmateriaal. En zijn ze even uitgekeken op de groepsruimtes? Dan is er in de hal nog veel meer te beleven. Daar is een winkeltje waar de peuters hun boodschappen kunnen doen. En in de winter leven de kinderen zich uit in de ballenbak..

Lekker naar buiten

Als het weer het een beetje toelaat, gaan we lekker naar buiten. Ook daar is het voor je kind heel goed vertoeven. We hebben daar een eigen babyweide en peuterplein. Het is echt een stukje natuur in de stad. Hier leren de kinderen aan de hand van de fruitboompjes over de verschillende jaargetijden. En je kind kan er heerlijk door het gras kruipen, zich verstoppen in de bosjes of door de tunnel rennen. Ook is er een racebaan, een zandbak, een lachspiegel en de glijbaan is een favoriet van veel kinderen.

Bijzondere activiteiten

We proberen elke dag leuk te maken, en dat doen we onder andere door allerlei bijzondere activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld PeuterGym. En omdat PeuterGym zo leuk en gezond is, hebben we het gratis en openbaar gemaakt voor alle ouders in de wijk. Andere bijzondere momenten in het jaar zijn ModderDag, het voorleesontbijt, de Avond4Daagse, de musical van groep 8 en de Koningsspelen. Maar we maken ook veel spontane uitstapjes, zoals een picknick bij mooi weer of een uitje naar de stad.

De perfecte overgang

Als je kind straks 4 wordt, is het tijd voor de basisschool. Kiezen jullie straks voor basisschool De Buytenkans? Dan voelt de omgeving al vertrouwd aan voor je kind. Daarnaast werken onze pedagogisch medewerkers goed samen met de leerkrachten op de basisschool. Samen maken we de stap naar de basisschool zo klein mogelijk. Maar ook als jullie keuze op een andere basisschool valt, zorgen we natuurlijk voor een goede overdracht.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

LRK 518572596

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 323 07 10

Adres

Busken Huethove 8 - 10
2717 XK Zoetermeer
Buytenwegh
  • Avatar

    Sanne Waasdorp

    Locatiemanager