Kinderopvang

Kinderdagverblijf IKC De Edelsteen

Kinderdagverblijf in Zoetermeer

Introductie

Op ons mooie kinderdagverblijf ontwikkelen we spelenderwijs het taalgevoel van je kind. In de hal van ons gebouw vind je een bibliotheek. Daar halen onze pedagogisch medewerkers elke dag boekjes vandaan om uit voor te lezen.

Een heerlijke plek

Ons fijne gebouw heeft een huiselijke sfeer, waardoor je kind zich er snel thuis voelt. In de hal is er een podium, waar we regelmatig een open podium organiseren. En ook bijvoorbeeld Sinterklaas krijgt daar letterlijk een podium.

We werken elke dag met een ander thema. Dat thema kiezen wij, je kind kiest zelf een activiteit. Onze medewerkers zijn Dalton-geschoold: we hebben extra veel oog voor de keuzevrijheid en zelfontwikkeling van je kind. We werken met horizontale groepen, waardoor je kind zich omringt met andere kinderen van dezelfde leeftijd. Het is prachtig om te zien hoe de kinderen van elkaar leren.

De frisse lucht in

Als het niet keihard regent, gaan we lekker naar buiten. Daar is van alles te doen op ons eigen speelterrein. De kinderen vinden het heerlijk om in de zandbak te spelen, maar de glijbaan met het huisje bovenop is ook een favoriet van velen. Het terrein is omheind en afgesloten, dus alle kinderen kunnen er naar hartenlust plezier maken.

Bijzondere activiteiten

Naast de vaste dagelijkse activiteiten organiseren we ook veel bijzondere dingen. Denk bijvoorbeeld aan peutergym en tuimeljudo. Ook maken we soms een carnavalsoptocht door de wijk, gaan we naar de speeltuin of naar het peutertheater. Ons vakantieprogramma, samen met andere locaties van gro-up, is ook altijd leuk.

Een vloeiende overgang

Als je kind 4 wordt, gaat het naar de basisschool. Blijft hij of zij binnen IKC De Edelsteen? Dan organiseren we een gesprek met de school, jou en ons. We bespreken dan de ontwikkelings- en leerlijn. Zo zijn de school en (eventueel) buitenschoolse opvang Edelsteen helemaal op de hoogte. Gaat je kind naar een andere basisschool? Dan zorgen wij voor een volledig dossier met daarin alle belangrijke bevindingen.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

LRK 181356764

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 362 00 35

Adres

Topaas 18
2719 VD Zoetermeer
Rokkeveen
  • Avatar

    Vivien de Koning

    Locatiemanager