Kinderopvang

Kinderdagverblijf Mini & Maxi

Kinderdagverblijf Mini & Maxi in Rotterdam Prinsenland

Introductie

Een uniek kinderdagverblijf in een prachtig gebouw met een ontdektuin waar uw kind volop kan buitenspelen. Binnen een herkenbaar dagritme bieden we activiteiten, zorg en ervaringen die aansluiten bij de ontwikkeling van uw kind. Er zijn vaste tafelmomenten, vaste momenten waarop we liedjes zingen. En natuurlijk de nodige voorleestijd. We merken dat de kinderen dit erg fijn vinden. Bovendien ervaart een kind op deze manier hoe het is om in een groep te zijn. Het leert samen te spelen, te delen, plezier te maken en voor zichzelf op te komen.

Een locatie afgestemd op kinderen

De ruimtes waarin wij de kinderen opvangen zijn mooi, licht en stralen rust uit. Elke groep heeft een huis- en een bouwhoek. De oudere kinderen spelen daar graag. In twee van onze groepen staat een grote speelbus. Geweldig!

De wereld ontdekken op kinderdagverblijf Mini & Maxi

Dat is wat kinderen bij ons doen. Wij begeleiden hen hierin door verschillende materialen aan te bieden die zij ook in het dagelijks leven terugzien. We bieden regelmatig thema’s aan die spelen en onderzoeken stimuleren. Bij de ingang van de groep hangt de activiteitenplanning van de week. Zo kunt u precies zien wat uw kind allemaal gaat doen.

Oog voor uw kind

Elke dag observeren wij de kinderen in de groep. Alles wat we zien registreren we in het kindvolgsysteem KIJK!. Kan een kind erg goed puzzelen? Dan bieden wij hem of haar moeilijkere puzzels aan.. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van uw kind.

Elke dag een gezonde warme maaltijd? Bij ons is het mogelijk!

In onze professionele keuken koken we elke dag tussen de middag een warme, gezonde maaltijd. We merken dat veel kinderen bij ons graag mee eten. Ook groentes die ze thuis niet willen eten, worden gewoon gegeten. Want als een kind merkt dat de andere kinderen die groente best lusten, eet het vanzelf ook gezellig mee! Wekelijks wordt er een gevarieerd vers menu aangeboden waarbij rekening wordt gehouden met allergieën en/of geloofsovertuiging. De warme maaltijden worden tegen een kleine vergoeding aangeboden. De locatiemanager kan u meer informatie geven.

Bijzondere activiteiten op kinderdagverblijf Mini & Maxi

We maken regelmatig uitstapjes in de buurt. We gaan naar speeltuin Pietje Bell, de kinderboerderij of het winkelcentrum om boodschappen te halen. Elk jaar organiseren we een ochtendvierdaagse en doen we mee aan Modderdag, de Buitenspeeldag en NLdoet.

We werken samen

We werken samen met de basisscholen in Prinsenland, het Centrum voor Jeugd en Gezin, een kapper en een fotograaf. Van ieder kind, gaat voor zijn vierde verjaardag, een schriftelijke overdracht naar de basisschool. Zijn er zorgen over uw kind? Dan bespreken we dit natuurlijk eerst met u. BSO Mini & Maxi zit in hetzelfde gebouw. Zodra uw kind naar de basisschool gaat, kan het doorstromen naar deze BSO.

Bereikbaarheid

Er stopt een bus voor de deur en er is een metrostation op loopafstand. Aan de overkant van ons pand kunt u parkeren. Onze opvanglocaties Onze Wereld, De Kleine Reus, Woeste Willem & Lieve Lotte, De Wonderlamp en Sjakie in de Chocoladefabriek liggen allemaal in de buurt.

Komt u ook eens langs? Bel of mail gerust voor een afspraak.

Meer informatie

LRK 217087681

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 286 39 99

Adres

Michelangelostraat 369
3066 NL Rotterdam
  • Avatar

    Agnes de Groot

    Locatiemanager