Kinderopvang

Kinderdagverblijf Piratenland

Kinderdagverblijf Piratenland in Westmaas

Introductie

Kinderdagverblijf Piratenland is een vernieuwde locatie met zorgzame, professionele medewerkers waar uw kind zich snel vertrouwd bij zal voelen. Onze sfeervolle, uitdagende ruimtes zorgen voor een huiselijke sfeer. Samen met de andere kinderen in verschillende leeftijden neemt uw kind deel aan een gevarieerd en uitdagend dagprogramma. Hierbij spelen we ook vaak samen met de kinderen van de buitenschoolse opvang. Gezellig!

Groepssamenstelling

Ons kinderdagverblijf werkt met 3 groepen van 0 tot 4 jaar. We hebben een babygroep van 0-2 jaar, een verticale groep van 0-4 jaar en een peutergroep van 2-4 jaar. Zo leren de kleintjes van de oudere kinderen en voelen de oudere kinderen zich verantwoordelijk voor de kleintjes op een verticale groep en groeien de kinderen juist met leeftijdsgenootjes op, op de baby en peutergroep. Zo is er voor ieder kind een passend aanbod. Hoe mooi is dat!

Structuur maar toch veel variatie

De diversiteit aan speelgoed en activiteiten voor elke leeftijd, het samenspel met leeftijdsgenootjes en het werken met verschillende thema’s zorgen ervoor dat iedere dag anders is. Maar wel met een vaste structuur. Dat zorgt voor rust en regelmaat, belangrijk voor ieder kind.
Dagelijks gaan we, als het weer het toelaat, naar buiten. In onze grote, veilige, overzichtelijke tuin. Ook de baby’s gaan mee. Voor de allerkleinsten hebben we een mooi plekje waar ze ongestoord en veilig kunnen spelen. De grotere kinderen kunnen spelen in de zandbak, fietsen, of spelen op ons grote piratenschip. Af en toe maken we met onze bolderwagens een uitstapje naar de speeltuin of naar het park.

Samenwerking

Piratenland onderhoudt goed contact met de basisscholen De Weerklank en de Vlashoek in Westmaas. Van ieder kind gaat, voor zijn vierde verjaardag, een schriftelijke overdracht naar de basisschool. Zijn er zorgen over uw kind? Dan kan dit uitgebreid worden met een ‘warme’ overdracht. Dit alles in nauw overleg met u.
Natuurlijk hebben wij ook goed contact met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de bibliotheek. Extra handig is dat de buitenschoolse opvang (BSO) en het kinderdagverblijf in één gebouw zitten. Vanaf de leeftijd van 3 maanden tot 12 jaar kan uw kind bij ons terecht. Vertrouwd voor de kinderen en voor u.

Meer informatie

LRK 141876931

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
07:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

018 657 33 47

Adres

Johannes Kolfstraat 1a
3273 CA Westmaas
  • Avatar

    Nathalie Hoogvliet

    Locatiemanager