Kinderopvang

Kinderdagverblijf Toverburcht

Kinderdagverblijf Toverburcht in Capelle aan den IJssel Fascinatio

Introductie

Iedere dag is anders

Werken met verschillende thema’s, ruime keus in speelgoed, activiteiten voor elke leeftijd en samenspel met leeftijdsgenootjes. Iedere dag is anders bij kinderdagverblijf Toverburcht. Dagelijks spelen we buiten in onze veilige, overzichtelijke patio. Ravotten in de zandbak, fietsen, sjouwen, enzovoorts. Af en toe maken we een uitstapje naar de speeltuin in de buurt of het park met de bolderkar of elektrische bakfiets.

Maak kennis met Puk

Kent u Puk al? Binnenkort is hij de beste vriend van uw ondernemende baby of peuter. Puk is de pop die alle activiteiten met de kinderen meedoet en alles durft. Puk helpt kinderen de wereld te ontdekken en te begrijpen. Zo bereiden wij uw kind spelenderwijs voor op de basisschool. Thema’s als ‘Welkom Puk’, ‘Ziek zijn’ en ‘Ik en mijn familie’ sluiten aan bij de belevingswereld van uw kind. De Nederlandse taal is hierbij erg belangrijk. Maar ook het leren van vormen, kleuren, cijfers en letters. Spelen en leren gaan hand in hand bij kinderdagverblijf Toverburcht. Alle activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van de verschillende leeftijdsgroepen (baby, dreumes en peuter).

Alles onder één dak

We delen het gebouw met de basisscholen van Fascinatio; De Vijfster en De Wonderwind. Samen met de scholen worden er peuter-kleuteractiviteiten ondernomen. De peuters kunnen vier keer per jaar wennen in de kleuterklassen, zodat de overgang naar school soepeler verloopt voor uw kind. Ook kunnen de peutertjes van maandag tot donderdag gebruikmaken van de gymzaal in de school waar de pedagogisch medewerkers peutergym of peuterdans aanbieden.

Ook de peuteropvang en de buitenschoolse opvang van Toverburcht is gevestigd in hetzelfde gebouw. Uw kind is tot zijn twaalfde in dezelfde veilige, vertrouwde omgeving. Want als uw kind naar school gaat, kan hij/zij naar de buitenschoolse opvang (BSO). De BSO-ruimte grenst aan de kinderdagverblijfgroepen en is voor de peuters bekend terrein. Zij gaan er vanaf 3,5 jaar al regelmatig kijken en spelen.

Bijzondere extra’s bij Toverburcht

Wist u dat wij met een aantal organisaties samenwerken waardoor we u kunnen ontzorgen? En elke maand komt er een kinderkapper langs om kinderen te knippen tegen een kleine vergoeding van €10.-. Maar we hebben ook kinderfysio en een pre-verbale logopedist in huis en we werken samen met zwembad De Lansingh. Zo kan uw kind als hij/zij doorstroomt naar de BSO tijdens de BSO zijn zwemdiploma behalen.

Overdracht naar de basisschool

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Een goede overdacht is dan extra belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor het KIJK! overdrachtsformulier in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna op naar de school van uw keuze.

Meer informatie

LRK 105747270

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 202 25 14

Adres

Solisplein 19
2909 SC Capelle aan den IJssel
Fascinatio
  • Avatar

    Carola van Herk

    Locatiemanager