Kinderopvang

Kinderdagverblijf Toverkunst

Kinderdagverblijf Toverkunst in Rotterdam Nesselande

Introductie

Rennen, fietsen en stoepkrijten. Heerlijk buitenspelen. Het is zo belangrijk voor ieder kind. Bij Kinderdagverblijf Toverkunst vinden we belangrijk dat buitenspelen makkelijk én veilig is. Een afgesloten deel van onze buitenruimte is vanuit al onze groepen toegankelijk. Buiten is er zo veel te doen en te ontdekken. Wat doet de wind? Dat onderzoeken we door rond te lopen met een boterhamzakje aan een stokje. Spelen en onderzoeken gaan hand in hand.

Leren van alledaagse dingen op kinderdagverblijf Toverkunst

Elk kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Dat is niets nieuws, maar wel helemaal waar. Het is mooi om te zien dat een kind iets nieuws leert en daarvan geniet. Een moeilijke puzzel die voor het eerst lukt, de korstjes van de boterham die ook gegeten kunnen worden, prille vriendschappen die ontstaan.

Doorstromen naar de peutergroep

Het valt ons op dat de kinderen het heel leuk vinden om door te stromen naar de peutergroep. Elk kind maakt een groei door en geniet van nieuwe uitdagingen. Een andere inrichting, nieuwe leeftijdsgenootjes, de voorbereidingen op de basisschool. Gewoon zich ‘groot’ voelen.

Yes we can

Iedere donderdag krijgen de oudste kinderen Engelse les. Een native speaker van basisschool Passe-Partout verzorgt deze les. Samen met de kinderen zingt ze liedjes en leest ze boekjes voor. Voordat u het weet kent uw kind de kleuren in het Nederlands én in het Engels.

De ligging van kinderdagverblijf Toverkunst

Onze locatie is op loopafstand van het strand van Nesselande, de bibliotheek en een winkelcentrum. We bezoeken regelmatig kinderboerderij de Blijde Wei. Bij kinderdagverblijf Toverkunst ligt een grote parkeerplaats. Metrostation Nesselande is op loopafstand.

We werken samen

Kinderdagverblijf Toverkunst werkt samen met basisschool Passe-Partout en het Tangram. Het Centrum voor Jeugd en Gezin ligt tegenover onze locatie. We werken regelmatig samen met kinderdagverblijf Kleinkunst en kinderdagverblijf Kunstenmakers. Bijvoorbeeld als we gezamenlijk judolessen aanbieden of samen een thema afsluiten.

We vinden het leuk als u wilt komen kennismaken. Belt of mailt u ons voor een afspraak?

Meer informatie

LRK 782124264

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 266 87 80

Adres

Marcel Duchampplein 130
3059 RD Rotterdam
Nesselande
  • Avatar

    Maartje Alkema

    Locatiemanager