Kinderopvang

Kinderdagverblijf Villa De Boomhut

Kinderdagverblijf Villa De Boomhut in Dordrecht Sterrenburg

Introductie

Kinderdagverblijf Villa De Boomhut is partner in Kindcentrum De Keerkring. We hebben twee groepen waar kinderen van 0 tot 4 jaar spelen. De groepsruimte is licht en uitnodigend ingericht. We hebben verschillende hoeken gecreëerd waar uw kind kan spelen. Hierbij is aandacht voor ‘druk’ en ‘rustig’ spel. Zoals een leeshoek waar uw kind zich terug kan trekken. Of de poppen- of bouwhoek, waar uw kind zijn/haar fantasie kwijt kan tijdens het spelen. De hoeken veranderen regelmatig zodat uw kind nooit uitgekeken raakt!

Kinderen van verschillende leeftijden spelen met elkaar. De jongere kinderen leren van de oudere kinderen en de oudere kinderen kunnen de jongere kinderen helpen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep.

Doorgaande lijn

Buitenspelen speelt een grote rol in ons dagprogramma. We streven ernaar om dagelijks buiten te spelen. We doen dit op het mooie speelplein. Dit speelplein grenst aan onze groepsruimte. Op het speelplein staan mooie bomen die in de zomer schaduw bieden en in de herfst zorgen voor veel plezier wanneer we met de bladeren spelen. Op het plein ontmoeten wij ook de kinderen van de peuterspeelzaal en de kleuters van de basisschool. Dit is de start van de doorgaande lijn binnen ons kindcentrum. Maar we doen veel meer met elkaar. Denk eens aan het gezamenlijk vieren van Sinterklaas, kerst, maar ook de voorleesdagen en de Koningsspelen. Zo raakt uw kind al snel vertrouwd met de school. Hierdoor wordt de overgang van kinderdagverblijf naar school een stuk makkelijker. Voor u en uw kind.

Ontwikkelingsgericht werken

Ons uitgangspunt is het ontwikkelingsgericht werken: samen de wereld kleuren. We hebben aandacht voor de totale ontwikkeling van kinderen door met elkaar zoveel mogelijk leuke, uitdagende en verschillende dingen te beleven op alle ontwikkelingsgebieden. Kinderen vertellen ons wat zij nodig hebben. Wij luisteren en helpen ze vooruit. Hoe? Door hen ervaringen te geven. Door ze kansen te bieden om vaardigheden te ontwikkelen. En door ze met elkaar te laten spelen om zó zelf te ontdekken hoe zij groot willen groeien.

Samenwerking

Villa De Boomhut is partner in Kindcentrum De Keerkring. Uw kind kan van 0 tot 13 jaar in een gebouw blijven. Want ook BSO De Boomhut zit in hetzelfde gebouw. Dit zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten lopen regelmatig bij elkaar binnen en overleggen met elkaar. Wij zorgen voor een goede overdracht naar de kleuterklas.

Komt uw kind ook naar kinderdagverblijf Villa De Boomhut? We ondernemen regelmatig activiteiten samen met de kinderen van de peuterspeelzaal en de kleuterklassen van de basisschool. Zo kunnen de kinderen al wennen aan de leerkrachten in de kleuterklas en zijn ze vertrouwd met de gezamenlijke ruimtes in ons gebouw. Wij maken namelijk ook gebruik van de centrale hal en het speellokaal. En wat helemaal leuk is … kinderen uit groep 8 komen bij ons voorlezen! Voorlezen houden we sowieso van. Een keer per week komt een medewerker van de bibliotheek naar Villa De Boomhut om voor te lezen.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 357701240

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
07:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

Adres

Ockenburg 44
3328 TG Dordrecht
Sterrenburg
  • Avatar

    Esther Waltmans

    Locatiemanager