Kinderopvang

Kinderdagverblijf Villa Ratjetoe

Kinderdagverblijf Villa Ratjetoe in Dordrecht Stadspolders

Introductie

Veel extra speelruimte, leeftijdsgerichte en ontwikkelingsgerichte activiteiten en een speelzaal. Dát is kinderdagverblijf Villa Ratjetoe in de wijk Stadspolders. In de groepsruimtes zijn verschillende hoeken gecreëerd waar uw kind kan spelen. Hierbij is aandacht voor ‘druk’ en ‘rustig’ spel. Zoals onze leeshoek, waar uw kind rustig in een boekje kan bladeren of de poppenhoek, waar kinderen hun fantasie kwijt kunnen tijdens het spelen. De hoeken veranderen regelmatig. Zo blijven we de aandacht van de kinderen prikkelen.

Van 0 tot 13

Kinderdagverblijf Villa Ratjetoe is onderdeel van een kindcentrum met buitenschoolse opvang (BSO). Villa Ratjetoe heeft 4 dagopvanggroepen. Een babygroep voor de allerkleinsten van 0-18 maanden, een verticale groep van 0-4 jaar en 2 semi-verticale groepen van 1-4 jaar. Ook vindt u bij Villa Ratjetoe 4 BSO-groepen van 4 tot 13 jaar. Kinderen van verschillende leeftijden spelen met elkaar. De jongere kinderen kunnen ‘afkijken’ bij de oudere kinderen. En de oudere kinderen kunnen de jongere kinderen helpen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep.

Extra aandacht voor taal

Wij werken ontwikkelingsgericht met de Piramide methode om de taalontwikkeling te stimuleren en de sociale vaardigheden te vergroten. Binnen dit programma staan thema’s centraal. Vaak wordt er in de groepsruimte en in de speelzaal een speelhoek ingericht over het thema.

Frisse neus

Buitenspelen speelt een grote rol in ons dagprogramma. We streven ernaar om dagelijks buiten te spelen en doen dit op ons grote speelplein. Ook het speelplein is ingericht in hoeken. Wij hebben een aparte baby-/dreumeshoek, zodat ook uw baby mee naar buiten kan. Ook hebben we een moestuin, die we samen met de kinderen onderhouden. Gezonde voeding staat centraal binnen Gro-up.

Samenwerking

Wanneer uw kind naar het basisonderwijs gaat, zorgen onze pedagogisch medewerkers voor een zorgvuldige overdracht. Zij vullen hiervoor het peuter-kleuter overdrachtformulier in. Dit wordt met u besproken en opgestuurd naar de school van uw keuze.

Meer informatie

LRK 540957719

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:30
Dinsdag
07:00 - 18:30
Woensdag
07:00 - 18:30
Donderdag
07:00 - 18:30
Vrijdag
07:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

078 647 53 30

Adres

Van den Broek-erf 30
3315 SC Dordrecht
Stadspolders
  • Avatar

    Everine van der Sluijs

    Locatiemanager