Kinderopvang

Kinderdagverblijf Villa Riedijk

Kinderdagverblijf Villa Riedijk in Dordrecht Centrum

Introductie

Een mooie locatie voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Gelegen aan de rand van het centrum van Dordrecht en de Stadswerven. Dát is kinderdagverblijf Villa Riedijk. De groepsruimtes zijn licht en uitnodigend ingericht. Er zijn verschillende hoeken gecreëerd waar uw kind kan spelen. Hierbij is aandacht voor ‘druk’ en ‘rustig’ spel. In de leeshoek kunnen kinderen even rustig een boekje lezen. In de poppenhoek is ruimte voor fantasiespel. Zo wordt rekening gehouden met ieder kind. Jong of oud. De hoeken veranderen regelmatig om de aandacht van de kinderen steeds te prikkelen.

Jong leert van oud en andersom

Kinderen van verschillende leeftijden spelen met elkaar. De jongere kinderen kunnen ‘afkijken’ bij de oudere kinderen en de oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep.

Babygroep

In de eerste 1001 dagen ontwikkelt uw kind zich het meest van het hele leven. Tijdens de zwangerschap, maar ook in de twee jaar daarna. Om die reden is er op Kinderdagverblijf Villa Riedijk een speciale babygroep om zo extra aandacht te geven aan de ontwikkeling van kinderen in deze fase.

Frisse neus

Buitenspelen speelt een grote rol in ons dagprogramma. We streven ernaar om dagelijks buiten te spelen. We hebben de beschikking over een hele mooie buitenspeelplaats met natuurtuin, zandbank, buitenbox voor de allerkleinsten, verkeersplein, buitenkeukentje en picknicktafel. Ook gaan we er regelmatig met de kinderen op uit. Fruit kopen op de markt, spelen in het park of boten kijken bij het drierivierenpunt.

Samenwerking

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Een goede overdacht is dan extra belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor het peuter-kleuter-overdrachtformulier in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna op naar de school van uw keuze.
We gaan af en toe gezellig op visite bij kindercentrum Villa Speelmaatjes, gelegen achter Theater Kunstmin. Wanneer uw kind naar school gaat, kan hij/zij buiten schooltijd naar de buitenschoolse opvang van Villa Speelmaatjes. Een leuke locatie waar uw kind dan al vaker is geweest. Veilig en vertrouwd.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 313795927

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:00
Dinsdag
07:00 - 18:00
Woensdag
07:00 - 18:00
Donderdag
07:00 - 18:00
Vrijdag
07:00 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 53 91 89 52

Adres

Noorderstraat 37
3311 RS Dordrecht
Centrum
  • Avatar

    Silvana van Abkoude

    Locatiemanager