Kinderopvang

Kinderdagverblijf Zomerland

Kinderdagverblijf in Puttershoek

Introductie

Bij Kinderdagverblijf Zomerland kan je kind helemaal zichzelf zijn. Hier maken we van elke dag een feestje en leren we van een hoop van elkaar.

We werken met vier groepen: een babygroep van 0-2 jaar, twee verticale groepen van 0-4 en een peutergroep van 2 tot 4 jaar.

Elke dag is anders

Er is bij ons veel tijd en ruimte om vrij te spelen, zowel binnen als buiten. We werken met thema’s die aansluiten bij de beleving en de ontwikkeling van je kind. We volgen de ontwikkeling van je kind op de voet. Zo bedenken we altijd een activiteit die past bij wat je kind nodig heeft en leuk vindt.

Een ideale inrichting

Onze ruimtes zijn uitnodigend en uitdagend. We zorgen ervoor dat er voor elk ontwikkelingsgebied speelgoed is. De jongste groep heeft bijvoorbeeld een hoek met klimkussens en de peutergroep een verlaagd aanrechtblad met wasbak om te kunnen helpen met de afwas.

We hebben veel open kasten. Kinderen kiezen vaak zelf waar ze mee willen spelen en gaan gewoon lekker aan de slag. We veranderen het aanbod van speelmaterialen regelmatig, zodat het uitdagend blijft. Datzelfde doen we met de inrichting van de hoeken. Soms is een kast een winkeltje, het andere moment kan het de balie van een ziekenhuis zijn.

Heerlijke binnentuin

We genieten elke dag van onze afgesloten binnentuin met veel groen. Ook op warme zomerdagen is het hier goed vertoeven, in de schaduw van de grote boom. Er is meer dan genoeg plek voor alle kinderen. Voor de allerkleinsten is er een speciale buitenbox, waar twee groepen direct toegang toe hebben via een eigen deur.

Verder vind je kind er alles wat het hartje begeert. Van hobbelpaadjes tot klimpalen, van verstopplek in een hut tot een zandbak. Als het mooi weer is picknicken we graag op het gras. Op een kleedje of in een tent. In de schuur hebben we allerlei materialen die we gebruiken om spel te stimuleren. Bijvoorbeeld fietsjes, houtblokken, stoepkrijt, bellenblaas, een waterbaan en een kruiwagen.

Veel bijzonders

We houden ervan om je kind prikkelen. Zo zijn we veel bezig met zingen, dansen en zelfs met yoga. Als de buitenschoolse opvang (BSO) iets bijzonders organiseert, komen wij natuurlijk ook even kijken. In de vakantie volgen we daar bijvoorbeeld allemaal originele workshops, zoals de reptielenworkshop, vogelshow of hoepelworkshop.

De BSO zit in hetzelfde gebouw. Als je kind na de overstap naar de basisschool ook naar onze BSO wil, voelt de omgeving fijn en vertrouwd. We werken samen met de pedagogisch medewerkers van de BSO en zorgen zo altijd voor een vloeiende overgang.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager je graag eens rond.

Meer informatie

LRK 183973215

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:00 - 18:00
Dinsdag
07:00 - 18:00
Woensdag
07:00 - 18:00
Donderdag
07:00 - 18:00
Vrijdag
07:00 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

078 647 53 31

Adres

Zomerplein 16
3297 SE Puttershoek
  • Avatar

    Anoeshka Campalans

    Locatiemanager