Kinderopvang

Peuteropvang Blokkentoren

Peuteropvang in Poortugaal

Introductie

Op onze peuteropvang bereiden we je kind perfect voor op de basisschool. Door met vriendjes en vriendinnetjes te spelen, ontwikkelt je kind hier taalgevoel en veel belangrijke vaardigheden. De sfeer is open, gezellig en warm. Kom maar eens langs, dan merk je het snel genoeg!

Een heerlijke plek

We genieten elke dag van ons fijne gebouw. Bij binnenkomst kunnen jullie afscheid van elkaar nemen via het zwaairaam. Daarna is er alle ruimte om vrij te spelen. Als je dat wilt, kan je als ouders eerst nog even meespelen. We hebben verschillende leuke speelhoeken gecreëerd: een huishoek, bouwhoek, leeshoek, puzzelhoek en we hebben zelfs een zand-watertafel. Ook de tekentafel is favoriet van veel kinderen.

De deur uit

Buiten is er ook van alles te doen. Er is een grote zandbak en heel veel ruimte om onder andere te fietsen, rennen, steppen en voetballen. We spelen met touwen, klossen en verschillende soorten fietsen. Het terrein is heel goed beveiligd via hekken, dus de peuters blijven altijd in de buurt. Is het écht te slecht weer? Dan maken we gebruik van de gymzaal van school.

Steeds wisselende thema’s

We werken aan de hand van steeds wisselende thema’s. Die thema’s proberen we zo levendig mogelijk te maken door veel uitstapjes te organiseren. Bijvoorbeeld naar de kikkertuin, de imker, de supermarkt, de boomgaard of we gaan buiten lekker kriebelbeestjes zoeken. Maar we halen buiten ook naar binnen. Zo zien we hoe eieren worden uitgebroed en de brandweer die de grote rode auto op het plein parkeert voor een uitleg. Het blijft elke keer weer bijzonder.

Speciale momenten

Behalve de vaste, dagelijkse activiteiten doen we ook veel bijzonders. Zo doen we mee met ModderDag en maken we een groot feest van feestdagen als Pasen, Koningsdag, Sinterklaas en Kerstmis. Voor de kinderen van 3 jaar is er Talentenpret. Elke dinsdagmiddag wordt er voor hen een andere, bijzondere workshop gegeven. Zo ontdekken we vaak op hele jonge leeftijd al verborgen talenten.

Een rol in de maatschappij

Wij voelen ons als peuteropvang maatschappelijk verbonden en willen de kinderen dit al op vroege leeftijd meegeven. Daarom maken we vaak uitstapjes naar ouderen en naar mensen met een verstandelijke beperking in de buurt. Ook doen we mee met de Week van de Eenzaamheid, hebben we vaak schoenendoosacties en zetten we ons in voor goede doelen als Cliniclowns.

Nauwe samenwerking

Wij werken heel nauw samen met basisschool De Parel. We zitten in hetzelfde gebouw en leerkrachten lopen geregeld bij ons binnen. Zo leren zij de kinderen alvast kennen en andersom. De thema’s organiseren we samen en we lenen vaak materialen van elkaar. Met kinderen die bijna 4 worden, gaan we alvast even kijken in groep 1. Zo maken we de overstap een stuk minder spannend.

Wil je de sfeer eens komen proeven? Maak een afspraak en kom langs, dan leidt de locatiemanager jullie graag eens rond.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 133195466

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:15 - 12:15
Dinsdag
08:15 - 15:30
Woensdag
08:15 - 12:15
Donderdag
08:15 - 12:15
Vrijdag
08:15 - 12:15
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 17 59 58 42

Adres

Sleedoorn 40
3171 PN Poortugaal
Portugaal Zuid
  • Avatar

    Linda Feunekes

    Locatiemanager