Kinderopvang

Peuteropvang Cornelis Haakje

Peuteropvang Cornelis Haakje in Rotterdam Oosterflank

Introductie

Regent het? Trek uw peuter dan laarzen aan, want we gaan graag met ze naar buiten. In de plassen stampen. Een paraplu erbij. Bij peuteropvang Cornelis Haakje maken we graag plezier met elkaar en spelen we veel buiten.

Vanaf 2 jaar is uw kind welkom bij peuteropvang Cornelis Haakje

Kinderen die naar de peuteropvang gaan, hebben het straks wat gemakkelijker als ze naar school gaan. Ze kennen al wat kinderen, hebben ervaring met samen spelen in een groep en ze zijn gewend aan een dagritme. Ongemerkt hebben ze een heleboel nieuwe vaardigheden bij ons geleerd.

Ontwikkeling van peuters gaat spelenderwijs

Onze pedagogisch medewerkers bieden iedere keer andere spelletjes aan die inspelen op de ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan taalvaardigheden, sociale vaardigheden, fijne en grove motoriek, maar ook creativiteit. We gebruiken hiervoor vaak een bepaald thema.

Zoveel mogelijk zelf doen bij peuteropvang Cornelis Haakje

Binnen een veilige omgeving mogen de peuters bij ons kiezen waarmee ze willen spelen. Zo leren ze zelf besluiten te nemen en te ontdekken. Die zelfstandigheid vinden ze geweldig. Zelf bepalen of ze gaan knutselen, tekenen of bouwen. Eigenhandig een spel uit de kast pakken én weer opruimen, ook heel leuk. Hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid neemt hierdoor toe.

Spelen op onze locatie, maar ook op pad

In onze ruimte staat een houten huis. Het is leuk om te zien hoe dat de fantasie prikkelt. Ze spelen er samen binnen. Of ze verkopen ijs vanuit het raam. Het wordt weleens een garage. Als we niet binnen spelen, dan gaan we graag naar buiten. Op ons eigen buitenspeelplaats of op pad: naar het blotevoetenpad, jonge dieren aaien in de kinderboerderij, naar de speeltuin. We beleven van alles samen.

Peuteropvang Cornelis Haakje is onderdeel van Integraal Kind Centrum (IKC) Cornelis Haak

IKC Cornelis Haakje staat voor verbinden en samenwerken, met ouders en andere partners in de opvoeding. Onze medewerkers en ouders hebben een eigen opvoedingsverantwoordelijkheid. Samen werken we aan vertrouwen door open en eerlijk te zijn. We hebben belangstelling voor elkaars opvattingen en perspectieven op de ontwikkeling van het kind. Op deze manier ontstaat een verbinding, een relatie die in het belang is van het welzijn en de ontwikkeling van het kind. Ouders worden niet alleen betrokken bij de ontwikkeling en welbevinden van hun eigen kind, maar bijvoorbeeld ook bij activiteiten of projecten. We doen het immers samen! Samen met ieder kind en de ouders stellen we realistische doelen voor de korte termijn, en dromen voor de lange termijn. Iedere dag worden we een beetje beter in wat we doen. Want morgen is ook de toekomst! Onze medewerkers werken allemaal vanuit onze visie ‘Klaar voor de toekomst’. Vanuit deze visie worden alle vieringen en activiteiten in gezamenlijkheid vormgegeven en uitgevoerd. Spelen, leren, groeien..samen! Nieuwsgierig? Laat u verrassen en kom eens langs!

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 106489938

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:00 - 12:00
Dinsdag
08:00 - 12:00
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:00 - 12:00
Vrijdag
08:00 - 12:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

010 421 52 46

Adres

Varnasingel 201
3067 EZ Rotterdam
Oosterflank
  • Avatar

    Danielle Theunissen-van den Donker

    Locatiemanager